Kontrola bez dodira ekrana :)

Objavila u 24/03/2011 u 12:19

gestovi

U svetu poznat kinect style, a ja ću ga slobodno prevesti kinetički stil interakcije je najavljen da stiže na Android. Wow. Ovo je za mene baš nešto VELIKO. Zamislite da upravljate softverom na vašem Androidu bez dodira. Kako već pričaju po netu, Minority Report u realnom životu. Pomeranjem šake ispred kamere na uređaju koja registruje vaše gestove,  otvarate aplikacije, pritiskate dugmiće, zumirate, listate, skrolujete… zvuči sjajno. Sudeći po video klipu u nastavku teksta, moći ćemo ga igramo igre bez dodirivanja ekrana na Androidu. Gestovima ispred ekrana dečaci upravljaju automobilima u trci.

Ovu aplikaciju je najavila kompanija XTR3D pod nazivom iZi. Sem video klipova, nema drugih naznaka o ovoj aplikaciji a ni kada će biti dostupna u Marketu. Trenutno rade na beta verziji za netbook računare. Tako da za Android treba još da čekamo, možda i godinu dana, šta vi mislite?

A devojke za nas nešto posebno, zamislite da ovako isprovate odeću 😀

Tags: bez dodiragestovikinetickiklipovivideoXTR3D

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *