Kako radi Ubuntu Touch na Nexus 4 i 10 uređajima?

Objavio u , 26/02/2014 u 7:04

Malo je falilo da propustimo Ubuntu štand. U 7.05 smo konačno stigli do poslednje hale gde je Ubuntu držao svoju prezentaciju, taman su bili završavali, ali eto, ipak su se odlučili da nam održe kratku prezentaciju.

Moguće je da ste već videli kako Ubuntu Touch radi na Nexus 4 uređajima. Veoma je zanimljivo videti neki potpuno drugačiji OS na Android uređaju, mada Ubuntu još uvek nije spreman da bude Daily Driver, ipak mislim da ima svetlu budućnost. Pogotovo sada kada smo videli da će isti OS, bez ikakvih modifikacija raditi i na Nexus 10 tabletu. Tako da će izgleda Ubuntu ekipa možda preduhitriti Microsoft u misiji da naprave operativni sistem koji radi na svim platformama.

Ono što je zanimljivo ovde je u klipu ispričano, a to je da klasičan apt-get ne radi na mobilnoj verziji, međutim vrlo ju je lako uključiti. Ovo su izostavili zbog krajnjih korisnika, što je plus. Nadam se da će Ubuntu ostati otvoren kao OS i da neće zaključavati i ograničavati svoje uređaje.

bq i xiamoi ubuntu telefoni

Takođe smo mogli da vidimo i Xiaomi (Kina) i BQ (Španija) telefone koji će dolaziti sa Ubuntu OSom. Nismo mogli da ih probamo jer još uvek nisu spremni za prezentaciju. BQ ima skroz dobar dizajn i ako se uskoro pojave na tržištu, mislim da će imati kupce 😀

Na pitanje u vezi Ubuntu Edge telefona su nam rekli da su teška srca odustali od istog, mada uvek postoje šanse da se Edge pojavi u nekom obliku 😀

Tags: BQNexus 10Nexus 4UbuntuUbuntu Touch

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *