Japan Display Inc. izbacuje 12.1 inč 4K2K LCD za tablete

Objavio u 24/10/2013 u 21:18

Japan Display Inc. (JDI) se definitivno izdvaja kada je u pitanju proizvodnja LCD modula za razne mobilne uređaje. Nakon skorašnje najave 5 inčnog Full HD WhiteMagic LCD modula za pametne telefone, kompanija sada otkriva 4K2K LCD modul koji će pomeriti granice na tabletima.

jdi-12.1-inch-4k2k

Možda ne znate za pojam 4K2K jer je to nekako nov marketinški naziv, a kao i obično, ti marketinški termini svakome mogu značiti nešto drugo. Zapravo je to 4K Ultra HD rezolucija, međutim neke kompanije poput Sharp-a dodaju sufiks na ne samo horizontalnu, već i vertikalnu rezoluciju. JDI ekran od 12 inča je 3840 (4K) X 2160 (2K) što daje 365ppi.

Naravno, nije samo ovo čar ovog LCD modula. To su i veoma tanke ivice. 2mm na vrhu, 6,88mm dole i 2mm sa strana. Takođe ima ugao gledanja od preko 160 stepeni. JDI tvrdi da Low-Temperature Poly Silicon (LTPS) proizvodna tehnologija ovo omogućuje. Takođe, elektirčna potrošnja je veoma mala 3,6W, tačnije 0,36W kada je pozadinsko svetlo ugašeno.

Trenutno nema, ili ja nisam čuo za Android tablet koji ima 12,1 inč, međutim postoje glasine da se neki proizvođači spremaju za ovu dimenziju. Ovaj modul će biti predstavljen zvanično na Full Panel Display (FPD) internacionalnoj konvenciji u Japanu ove nedelje.

[via SlashGear]

Tags: displejLCDrezolucija

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *