Intelov Silvermont treba da pokori konkurenciju

Objavio u 07/05/2013 u 18:39

intel inside

Kada su mobilni uređaji u pitanju, ovde trenutno vladaju Qualcomm i NVIDIA. Intel je pokušao da se sa svojim Atom procesorima progura na to tržište, međutim bez nekog velikog uspeha.

Sada opet pokušavaju prodor. Tvrde da će njihov novi Silvermont procesor pružiti tri puta veće performanse od Atom procesora, a da će potrošnja biti pet puta manja.

Intel planira da Silvermont procesora “gurne” u pametne telefone, tablete, gedžete, automobile itd. Silvermont će biti baziran na 22nm tehnologiji tako da bi trebao biti veoma efikasan. A, ako su njihove tvrdnje tačne što se performansi i potrošnje tiče, napraviće veliku pometnju u trenutnoj vladavini.

Ovo neće biti konkurencija samo Qualcomm-u i NVIDIA-i, već svim proizvođačima procesora niske potrošnje.

Silvermont će biti korišćen u njihovoj budućoj Merrifield seriji mobilnih procesora za pametne telefone i tablete. Međutim, ništa od toga nećemo videti pre kraja ove godine, a pitanje je da li će imati podršku za 4G LTE.

Ne znam, ali ako se neko ne umeša u ova dva, sada već giganta u mobilnoj industriji, imaćemo monopoliste 😀

[via Reuters]

Tags: IntelMerrifieldnvidiaQualcommSilvermont

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *