Hyundai i Kia opamećuju automobile Androidom

Objavio u 26/10/2013 u 12:36

Hyundai i Kia pokušavaju da dobiju titulu prvih proizvođača automobila koji će ugraditi navigacioni sistem baziran na Androidu u njihove buduće modele. Iako zvuči veoma ambiciozno, ako sve bude išlo po planu, možemo očekivati ovakve automobile već krajem godine.

Koncept “pametnog” auta nije ništa novo. Mnogi proizvođači već reklamiraju opcije koje se vrte oko iOS-a, tako da sad će da se izravnaju snage u borbi Android vs iOS i na ovom polju. O_o

Ovo naravno neće biti autonomna vozila, niti će biti delom takvi, ali će biti opremljeni navigacionim sistemom koji će ili ići preinstaliran u buduće automobile ili će biti ponuđeni kao opciona nadogradnja nakon kupovine.

Ovakav sistem se naziva Android AVN (audio video navigation) ali u ovom trenutku se ne zna mnogo o tome kako će izgledati, kako će raditi itd. Ono što je sigurno je da će korisnici moći da spoje njihove Android uređaje sa automobilom i da pristupe aplikacijama i zabavnim opcijama. Postoje i naznake odvojene prodavnice ali nema govora o tome da li će uključivati i Google Play prodavnicu. Korisnici će verovatno moći da kontrolišu svoj automobil preko WiFi ili 3G konekcije, ali i ovo je malo čudno da će dozvoliti, da ne kažem zastrašujuće.

back to the future

[via Android Authority]

Tags: DaljinskiNavigacija

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *