0

Huawei pravi tornjeve za bežično punjenje baterija dronova – Rat dronova u najavi

antena

Huawei-jeva najveća vest na ovogodišnjem MWC-u su svakako P10 telefon i novi sat. Ali meni je ova vest o tornjevima mnogo zanimljivija jer govori o budućnosti, a ne samo o trendu. Koncept koji Huawei razvija u saradnji sa China Mobile je deo Huawei X Labs projekta i zasniva se na problemima pri upotrebi dronova. Glavni problemi su kratkoročnost trajanja baterije i GPS smetnje uzrokovane visokim zgradama. GPS smetnje takođe utiču na bržu potrošnju baterija kod dronova. Jedno od rešenja na kojem rade je kreiranje tornjeva koji bi poboljšavali GPS signal i istovremeno bežično punili baterije dronova.

cell-tower-drone-nate

Kompanija se nada da će u budućnosti bežično punjenje baterije biti toliko moćno da dronovi neće morati da se spuštaju na zemlju. China Mobile koja je partner u ovom projektu već imaju plan za mrežu koja uključuje i dronove. Prošlog leta su u saradnji sa Ericssonom radili na kvadkopterima koji imaju 5G konekciju i ponašaju se kao relejne tačke između dva primopredajna tornja kako bi smanjili postojeće probleme.

Objavljeno u Budućnost
goldie

goldie

Zlata
Milošević
Objavila tekstova:
Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3 sada je vlasnica Nexus 6P telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Polja koja su obavezna obeležena su sa *