HTC partnerstvo sa LogMeIn

Objavila u 20/03/2012 u 9:54

LogMeIn rescue

Da li ste nekada koristili LogMeIn ili neki drugi sličan servis? LogMeIn i Real VNC sam koristila pre više godina kada sam morala daljiski da “sređujem” tuđe računare. Sećam se da je to pre bilo pravo otkrovenje. Danas su ovi servisi dostupni i na mobilnim telefonima, a sada se HTC udružio sa LogMeIn. Ideja je da HTC telefoni dolaze sa preinstaliranom aplikacijom LogMeIn Rescue preko koje će moći da se pruži mobilna podrška za HTC telefone. Tako bi HTC-ov servis i njihovi tehničari uz dozvolu i zahtev korisnika HTC telefona, mogli da daljinski pristupe mobilnom telefonu i pomognu oko eventualnog softverskog “problema”. Na taj način bi korisnici lepo mogli da vide na telefonu kako otkloniti problem i dobili bi sigurnost i punu podršku.

Budući HTC telefoni bi trebali da imaju preinstaliranu LogMeIn Rescue aplikaciju, tako da se već na HTC One seriji može očekivati. Pored toga što LogMeIn omogućava lakšu i bolju brigu o korisnicima i daljinsko upravljanje telefonom, uz dozvolu korisnika, dijagnosticira i prijavljuje preko Wi-Fi konekcije tehničke probleme koji se dešavaju telefonu.

“HTC želi da pruži najbolje i personalizovano korisničko iskustvo u mobilnoj industriji, od dizajna odličnih proizvoda do iznošenja i podrške i servisa nakon kupovine”, kaže Simon Harper, podpredsednik zadužen za globalno korisničko iskustvo u HTC-u. “Mi verujemo da se LogMeIn tehnologija, tim i vizija podudaraju sa HTC-ovom i da ćemo zajedno pružiti korisnicima sjajno iskustvo.

HTC se super dosetio kako olakšati i omogućiti kvalitetnu podršku jer zaista kod smartphone-a danas često nailazimo na probleme softverske prirode koji se rešavaju jednostavnim podešavanjem telefona. Problem zapravo leži u tome da nisu svi korisnici dovoljno spretni i tehnički obrazovani da sami skapiraju kako da podese telefon, nego im je potrebna “pomoć prijatelja”. Tu se HTC zaista lepo dosetio da pruži ovakvu vrstu podrške.

Na HTC-ovom sajtu za Srbiju kada odete na stranicu da zatražite tehničku podršku, u listi zemalja nema Srbije. Tako da ne verujem da će ova aplikacija i inovacija imati smisla u Srbiji. HTC u Srbiji poprilično ne komunicira sa medijima, tako da slabo znamo šta smeraju i da li nas imaju u planu. Naravno, ova aplikacija ima smisla ako imate vašeg ličnog servisera koji želi da vam sređuje telefon na daljinu.

Inače, Motorola je u Koreji istog dana omogućila korisnicima Razr telefona da instaliraju LogMeIn Rescue aplikaciju i da ukucaju šestocifreni PIN kod kako bi omogućili tehničku podršku za telefon. Tako da se eto i Motorola bacila na ovu ideju radi bolje korisničke podrške.

Inače je LogMeIn Rescue aplikacija odavno dostupna na Android platformi, besplatna je i radi na svim verzijama Androida.

Tags: aplikacijadaljinskohtcLogMeInpartnerstvopreinstaliranoSrbija

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *