Dan sačinjen od stakla

Objavio u 27/03/2011 u 17:33

Corning je jedna od vodećih kompanija na polju stakla i keramike. U video klipu u članku su prezentovali kako bi naš svet izgledao kada bi staklo bilo glavni materijal. Koliko god ovaj klip delovao futuristički i možda podsećao na Minority Report koji je izašao pre samo nekoliko godina, već dosta tehnologije prezentovane u tom filmu imamo dostupnu danas. Od NFC-a koji je prezentovan u novom Google-ovom čedu Nexus S-u, do gotovo svakog detalja u ovom mini filmu. Android u skoro svakom segmentu ovoga može da nađe svoju primenu.

U klipu ima puno ekrana osetljivih na dodir, od TV-a do ogledala u kupatilu, preko displeja na radnoj površini u kuhinji, ekran na frižideru, telefona i raznih gedžeta koje drže junaci ovog filma, “kompjutera u automobilu”. Da ne nabrajam sad sve aspekte koje je Corning prezentovao u filmu, ali definitivno budućnost je veoma blizu, tačnije ona budućnost o kojoj smo maštali pre par godina, a naučno fantastični filmovi su nas dosta inspirisali, je već tu.

Staklo možda stvarno može postati osnovni materijal u izgradnji te “svetle budućnosti”, a ja se nadam da će ta budućnost stići veoma brzo.

Tags: budućnostdisplejekran na dodirinterfejskeramikastaklo

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *