CyanogenMod App Store za aplikacije kojima “nije mesto” na Marketu

Objavio u 11/01/2012 u 8:43
Koushik Dutta

Koushik Dutta

Koushik Dutta, jedan od najpoznatijih Android Developera kada je reč o “underground” sceni, gari koji je napravio ClockWorkMod, ROM Manager itd. je danas na svom G+ nalogu napisao kako ima ideju o CyanogenMod App Store-u i kako su već preduzete neke mere da se ovo i realizuje.

Još uvek je sve samo ideja, ali, kako on tvrdi CM ima ogromnu podršku ljudi i misli da ovo uopšte nije neizvodljivo.

CyanogenMod će uskoro napuniti milion, da ponovim MILION instalacija na različitim uređajima širom sveta.

Pošto se cifre množe, množe se i troškovi servera, a Koushik je prodložio Steve Kondik-u da naprave prodavnicu aplikacija za CyanogenMod, nezavisnu od Android Marketa. Deo prodaje iz ove prodavnice bi mogao ići kao podrška CyanogenMod projektu.

Koje bi aplikacije našle svoje mesto u ovoj prodavnici? Aplikacije koje su uklonjene sa Marketa, uključujući one click root aplikacije, emulatore, aplikacije za tethering, Visual Voicemail aplikacije i mnoge druge. Ovo su potpuno legalne aplikacije (Nintendo emulatori su ok, ROMovi za njega nisu, postoji razlika)

Koushik je pokušao da napravi dil sa Amazonom oko pravljenja AppStore-a za Cyanogen, ali da Cyanogen tim naravno dobije svoj deo, međutim oni su ga kulturno odbili i rekli da o tome mogu da pričaju tek za par meseci.

Zapravo ne postoji razlog da ta prodavnica bude ograničena samo na CM, naravno, svi ROMovi bi bili uključeni.

Šta vi mislite? Ja mislim da bi ovo dobilo ogromnu podršku i da je potpuno izvodljivo.

[via Google+]

Tags: aplikacijeapp storeCyanogenmarketroottethering

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

5 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *