Corning najavljuje Gorilla Glass 3

Objavio u 05/01/2013 u 10:28

Gorilla Glass 3

Corning je definitivno postao lider u ojačavanju stakla za pametne telefone i tablete u poslednjuh nekoliko godina. U većini slučajeva su nam omiljeni uređaji zaštićeni od ključeva, novčića itd. Na prošlogodišnjem CES-u su najavili Gorilla Glass 2, a ove godine najavljuju najjače staklo od svih do sada – Gorilla Glass 3.

Corning je poslednjih godinu dana radi na usavršavanju tehnolgije koja čini stakla izdrživim i veoma tankim. Ovo staklo ne čuva od padova, ali od svakodnevnog grebanja, da definitivno! Moj HTC Hero nema ni jednu jedinu ogrebotinu na ekranu i posle tri godine!

Gorilla Glass 3 tvrde da će biti još tanje od prethodnih, da su ga unapredili na molekularnom nivou.

Videćemo kakvo će GG3 biti na CES-u 2013.

Tags: CES 2013Gorilla GlassGorilla StakloOgrebotineotpornost

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

3 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Ma na nase trziste stizu najgori primerci provereno 🙂

  • Miloš Simić 05/01/2013 u 4:56 PM

    Moguce je da se na nasem trzistu dobija ojadjeno staklo jer i moj drug sa s2 ima probleme sa grebanjem ekrana, a drzi ga uvek izolovanog. Cak se i caletu na HOX-u pojavila sitna ogrebotina. Jedino se ovaj moj HD2 drzi vec 6 meseci koliko ga imam bez ikakve ogrebotine, valjda su tada svuda stavljali isto, ili ovo ima neku drugu zastitu.. 🙂

  • Jesam li ja jedini koji ima osjecaj da ovo jista ne funkcionise. Imam Galaxy Ace koji i pored toga sto ga vucem po torbicama ima ogrebotine po ekranu… Pola godine ga korisrmtim..

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *