Angry Birds magično iskustvo uključuje NFC i GPS

Objavila u 15/06/2011 u 19:34

Ovoga puta nije u pitanja najava novih nivoa sa novom temom Angry Birds igre. 😀 Radi se o novoj Angry Birds Magic platformi koja ima cilj da približi Angry Birds korisnike u realnom svetu. Ovoga puta Rovio je smislio da koristi i NFC i GPS funkcije. Ideja je da se NFC koristi tako što se dva igrača sretnu u realnom životu i kada spoje telefone (dodirnu se :),  preko NFC tagova otključavaju dodatne i skrivene nivoe. Ukoliko se i druge kompanije ugledaju na Rovio, možemo očekivati da često na ulici ugledamo dve osobe koje pričaju, vade telefone, dodirnu se njima i nastave da pričaju. XD Uh kako to čudno zvuči. 🙂

Angry Birds Magic platforma

Pored toga, Rovio uključuje aktivno i GPS u igru. Ideja je da se po ugledu na toliko popularne servise kao što su Foursquare i Gowalla naprave od određenih lokacija po svetu, magične lokacije. Kada sa vašim telefonom dođete na tu lokaciju otključavaju vam se specijalni nivoi i najjače ptičice kao što je na primer Mighty Eagle. Zamislite scenu da fanovi Angry Birds-a idu u određeni lokal ili zastaju u nekoj ulici za koju znaju da je “magična” da bi otključali i odigrali par novih nivoa ptičica. Sa GPS lokacijama Rovio ustvari otvara nove mogućnosti sponzorima, pa recimo vlasnici lokala u dogovoru sa Rovio-om mogu da naprave specijalan nivo baš u njihovom lokalu (restoranu).  Pretpostavljam da ako otključate nove nivoe, da vam oni ostaju otključani i kad odete sa lokacije, ali to ćemo videti kada se realizuje. Ovo su još uvek samo rane najave, kako kažu iz Rovio tima.

Nove tehnologije i servisi ipak utiču na naš stil života. Potrebno je samo nekom servisu pružiti šansu, odnosno potrebno je da nam se prvo servisi dovoljno približe zbog čega bi mu pružili šansu. O tome kako tehnologija menja navike sam pisala ranije u tekstu.

Rovio je pokazao da upornim, istrajnim i posvećenim radom, jedna igra može da se gura kao vredan projekat toliko dugo i da održava popularnost animiranjem populacije na razne načine. Pored svih ekstra nivoa koji su ispratili razne praznike, Rio momenat, kreiranje lutkica, pa čak i knjige recepata koja je skoro najavljena, najveću zaslugu upravo nosi mogućnost igranja igre na različitim platformama.

Pogledajte i video klip sa izjavom o projektu Angry Birds Magic.

Tags: Angry BirdsMagicnovi nivoiplatformaRoviosocial

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

3 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *