Android 5.0 Jelly Bean u drugom kvartalu 2012?

android jelly bean

Android 4.0 je kako se zasad čini sasvim dobro prihvaćen, ostaje da vidimo koliko će proizvođača zaista održati obećanja o apdejtu. Micro$oft planira da u trećem kvartalu 2012. izbaci Windows 8, ali Google izgleda planira da izbaci Android 5.0 (Jelly Bean) u drugom kvartalu i da se malo više usredsredi na tablet, ali i Netbook i Notebook računare, tvrdi Tajvanska firma za proizvodnju hardverskih delova.

Android 5.0 će biti dodatno optimizovan za tablete, dok Google planira da integriše Chrome sistemske funkcije za dual boot dizajn sistema. Proizvođači će moći da izaberu samo Android 5.0 ili da dodaju Android 5.0 na Windows 8 uređaje sa mogućnošću prebacivanja između operativnih sistema bez potrebe za gašenjem računara.

Kroz Android 5.0 google želi da uđe na tržište notebook i netbook računara.

A šta bi sa Chrome OS-om?

Objavljeno u Budućnost

eboye

Vasilj
Milošević
Objavio tekstova:
Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3 a sada je ponosni vlasnik LG G4 telefona. Inače je grafički dizajner po struci i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Polja koja su obavezna obeležena su sa *