Adobe ulazi na tržište hardvera sa projektima Napoleon i Mighty

Objavio u 07/05/2013 u 14:50

Kada čujemo Adobe, svi pomislimo na Photoshop, Illustrator, After Effects, Dreamweaver … sve je to softver. Izgleda da Adobe sada ulazi i na polje hardvera. Napoleon je zapravo digitalni lenjir a Mighty je olovka uvezana sa vašim cloud nalogom.

Adobe Napoleon

Napoleon, kao digitalni lenjir će moći (ili već može) da projektuje ivicu tako da možete da crtate oblike i linije mnogo preciznije. Međutim, nije samo poenta u crtanju pravilnih linija, već je moguće “snepovati” ivice na pomoćne linije u crtežu. Takođe može da prati horizontalne i vertikalne linije na stranici. Iskreno, mislim da je ovo “dream come true” za mnoge dizajnere i arhitekte koji bi želeli da koriste tablete, ali jednostavno nemaju dovoljnu kontrolu koja im je potrebna. Napoleon bi trebalo da radi sa svim tabletima, telefonima i uopšte ekranima osetljivim na dodir.

Adobe Mighty

Project Mighty je olovka koja će raditi u paru sa Nopleonom. Predstavili su je kao cloud olovku koja je trouglasta u osnovi. Kako kažu, inspiracija je došla iz detinjstva 😀 Olovka ima više nivoa osetljivosti, tako da će biti moguće senčiti, crtati debele i tanke linije u odnosu da na to koliko jako pritisnemo … kao prava olovka. Međutim pored klasične funkcionalnosti, olovka nudi i povezanost sa vašim Creative Cloud nalogom, tako da imate pristup vašim i javnim Kuler paletama boja, kao i pređašnjim crtežima i sve to na svim uređajima. Tako da praktično olovka postaje vaš kreativni ID 😉

Meni ovo zvuči i više nego dobro, jedva čekam da čujem cene i kada će to biti dostupno. Bilo bi dobro da nam omoguće kupovinu Creative Cloud-a u Srbiji, a da se pretplatom na npr. godinu dana ova dva gedžeta dobiju na poklon 😀

Tags: adobearhitekturaCreative ClouddizajnMightyNapoleon

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *