UAE4Droid vraća sećanja na dobre stare igre

Objavio u 02/09/2010 u 3:55

Lemmings

Svi koji su 90ih bili deca, a i stariji, su ili imali Amigu 500, ili su imali nekog ko je ima. Sećam se neprospavanih noći igranja igara na Amigi kao što su Back To The Future, Shadow of the beast, Lemmings … Amiga 500 je imala 7MHz procesor, 512KB rama i tada neverovatnu 640×256 rezoluciju. Sada mobilni uređaji imaju mnogo bolje rezolucije i performanse, pa zašto ne bismo imali sve te igre?

@shagr4th je pre koji dan izbacio stabilnu verziju emulatora Amige 500 za Android platformu koju je nazvao UAE4Droid. UAE4Droid već duže vreme postoji, ali je bio dosta bagovit. 31. Avgusta je stigao update koji je učinio emulator dosta stabilnijim.

Tako da ako ste ljubitelj Amiga igara, šta čekate …?

Tags: amigaemulatorUAE4Droid

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1156

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share