PopCap igre dolaze preinstalirane na Sony Ericsson telefone

Objavila u 21/07/2011 u 19:21

SE plants vs zombies

PopCap je kompanija poznata po njihovim zabavnim i kreativnim igrama koje prave poslednjih 10 godina, popularno ih zovu i Casual igrama. Svi znamo šta  je Zuma, a poznate su i igre kao Plants vs Zombies, Peggle, Chuzzle, Bejeweled i druge. Pre nekog vremena na Amazonu je mogla da se skine besplatno igra Plants vs Zombies za Android telefone i tada je to postala jedna od mojih omiljenih igara. Kako PopCap svoje igre prodaje uglavnom na američkom tržištu, red je bio nekako da se prošire i na Evropu.

PopCap Android igre su dostupne samo preko Amazona, što nama ne znači mnogo ili preko PopCap sajta. Sada je PopCap potpisao ugovor sa Sony Ericsson-om da se u telefone Xperia Pro i Xperia Mini Pro preinstaliraju trial verzije  igara. Plants vs. Zombies i Peggle će doći u obliku trial verzije dok će Chuzzle biti preinstalirana full verzija. Ovo partnerstvo oficijelno dovodi PopCap igre u Evropu.

Ovakav razvoj događaja je posledica toga da je PopCap kompaniju kupila EA Games kompanija i prilikom ove kupovine pričalo se o dilu vrednom 1.2 miliona dolara. Više o ovom na linku.

Tags: Plants vs ZombiesPopCapSony EricssonXperia miniXperia mini pro

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *