3

Kreator Flappy Birds skida igru sa Play Store-a?

flappy bird

Poslednjih dana, desila se neverovatna pomama za igrom Flappy Birds. Ako niste sigurni, to je igra u kojoj ptičica izbegava cevi i tako postiže rekorde. Igra je urađena u 8 bit stilu, a sama igra je izuzetno jednostavna. I kontrole u igri su vrlo jednostavne, dovoljno je samo pipati ekran. Kada počnete da igrate igru, u samom početku igra je neverovatno teška dok vas njena jednostavnost frustrira i nervira. Onda tako frustrirani nastavljate da igrate ovu igru narednih pola sata dok ne postignete rezultat 10, 20… I onda tako ozareni uspehom, screenshot delite na društvenim mrežama kako bi se pohvalili svim onim isfrustriranim drugarima čiji je najviši skor bio 3. Da, takva je igra, vrlo čudno kako vas iznervira nešto što deluje izuzetno prosto pa onda iz inata nastavite da igrate.

Ali pre pola sata, tvorac ove igre, Vijetnamac Dong Nguyen je napisao na Tviteru da za 22 sata uklanja igru.

Dong Nguyen

 

Dong nije napisao zbog čega iako su ga zasuli pitanjima. Kaže da nije ni zbog licenci nego da samo ne može više da je zadrži.

Prethodnih dana su pojedini svetski sajtovi pisali o tome kako je Flappy Bird uspela da se popularizuje. Igra se prvo pojavila na App Store-u za iPhone i prvih par meseci nije postigla nikakvu popularnost ni broj skidanja. Priča se da je Dong Nguyen kasnije sa lažnim nalozima ostavljao visoke ocene na App Store-u za ovu aplikaciju. Dong kada mu je postavljeno pitanje o lažnim nalozima, tvrdio je da to nije tačno i da je jednostavno samo imao sreće. Detaljno o ovom je pisao Carter Thomas  na linku.

Prethodnih dana su novinari pisali i da Dong zarađuje preko reklama u igrama preko 50000 dolara dnevno!

Ne zna se pouzdano zbog čega Dong povlači igru i da li su navodi o lažnim nalozima tačni.

Ali Dong je izgleda standardan programer koji voli da živi tiho i pravi igre, i očigledno mu smetaju sve te priče po netu i neistine koje kruže o njemu. Tvitnuo je i:

Kao i pre toga:

 

Objavljeno u Android igre
goldie

goldie

Zlata
Milošević
Objavila tekstova:
Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3 sada je vlasnica Nexus 6P telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

3 misli na “Kreator Flappy Birds skida igru sa Play Store-a?

  1. goldiegistroshatro

    umalo da mi strada tel zbog te igrice… 🙂 jos jedna igrica slicna a opet tako razlicita je Dumb ways to die… genijalna skroz :)))

  2. Kosooki ljakse…jao, jao, nemojte da me cimate, jao, jao……I kad je bude sklonio ( ako je skloni ) bice jos trazenija igra…Nije kosooki glup, to je ta sema..ljudi traze ono cega nema…Retard

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Polja koja su obavezna obeležena su sa *