Electronic Arts razmišlja o potencijalu Android platforme

Objavila u , 01/10/2010 u 5:46

EA Mobile

Još jedna velika kompanija koja se bavi proizvodnjom igara razmišlja o razvoju na Android platformi. Electronic Arts, popularni po njihovim igrama za konzole, mobilne uređaje i iOS, trenutno planiraju da zakorače na sledeće veliko tržište, Android. Kako bi na srpskom rekli, šef za finansije (CFO) EA-a, Eric Brown je izjavio da je Android sledeća bitna stvar u mobilnom gejmingu i da trenutno pripremaju strategiju:

“So I think there’s a lot to happen in the future in Android, and we’re trying to position our mobile business to take advantage of that trend.”

Takođe je izjavio da je neophodno da se trenutni Android Market promeni da bi mogao da parira Apple-ovom App Store-u i da definitivno mogu da vide da se to već dešava.

“I think the next big positive wave to push better growth in mobile will be the deployment of an App Store equivalent for the Android operating system,”

“We think long term … the Android market is going to take its share.”

Ovo je oznaka da još jedna velika kompanija planira da svoje resurse osloni na Android platformu. Zajedno sa OpenFeint i potencijalnim Unreal Engine-om, Android platforma se sprema da postane veliki takmičar u igrama na mobilnim uređajima.

[via gamasutra]

Tags: aplikacijaEA gamesigreunreal

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *