YouTube live direktno iz Kamera aplikacije

Objavio u 23/03/2018 u 1:20

YouTube u poslednje vreme baš dosta promoviše svoju live (uživo) funkcionalnost. Vrlo verovatno da se takmiči sa Facebook-om i njegovim uživo strimovanjem. YouTube je osluškivao korisnike i sada je će biti još lakše započeti Live Stream (Prenos uživo) bilo sa računara ili sa Android uređaja direktno.

Iako uvek možete da strimujete uživo sa vašeg telefona direktno iz YouTube aplikacije, naravno da može još jednostavnije. U narednim mesecima Google će izbaciti ažuriranje koje će omogućiti korisnicima da direktno iz kamera aplikacije od mnogih proizvođača poput ASUS-a, LG-a, Motorole, Nokie i Samsunga, strimuju Live YouTube video. Takođe žele da se i drugi proizvođači uključe i daju svojim korisnicima ovu mogućnost preko YouTube Mobile Live deep linka.

Neophodno je da uređaj ima Marshmallow verziju Android ili više, kameru koja podržava barem 30Hz i snimanje u 720p ili većoj rezoluciji, kao i YouTube aplikaciju verzije 13.02 ili novije. Uređaj je takođe potrebno da ima mikrofon i audio enkoder koji može da enkodira 8-bit PCM mono audio u AAC na 44,1KHz ili bolje kao i video enkoder koji može da enkodira 720p raw video u H.264/AVC na 30Hz ili bolje.

Oni koji ipak preferiraju da strimuju sa desktop računara će takođe ovo moći bez dodatnog striming softvera i dodatnih podešavanja. Samo posetite youtube.com/webcam i kliknite na Go Live. Ako vam je to prvi strim uživo YouTube će verifikovati prvo vaš identitet u roku 24 sata pre nego što možete da pokrente strim uživo.

youtube webcam live

[via Google]

Tags: aplikacija kamereCamera appkamerayoutubeYouTube LiveYouTube Uživo

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *