[video] Google Now i 47 pitanja

Objavila u 05/07/2012 u 21:20

google nowGoogle Now je novi Google-ov servis predstavljen na Google I/O događaju prošle nedelje. Google Now je servis koji dolazi sa Jelly Bean verzijom Androida. Ovo je direktan Google-ov odgovor na Apple-ov Siri iako je i pre toga Google imao voice search servis na prethodnim verzijama Androida. Ono što je posebno zanimljivo kod Google Now je to što servis uči iz navika korisnika telefona i to na osnovu lokacije korisnika i personalne pretrage. Od ovih informacija, telefon sprovodi akcije specifične korisničkim potrebama.

Servis Google Now može da povuče podatke o avionskim letovima, saobraćaju, javnom prevozu, lokaciji, sportu, sastancima, vremenskoj prognozi i osnovne vrste računanja. Postavljen je odličan video klip gde je Google Now odgovorio na 47 pitanja koja su mu postavljena i možete pogledati kako to funkcioniše.

 

Nakon toga postavljen je još jedan video klip u kojem su ista pitanja postavljena Siri servisu na iPhone-u, pa pogledajte kako se Siri “snašla”.

 

Na xda forumu je pokenuta tema gde može da se skine .apk fajl aplikacije Google Now koja zamenjuje Google Search aplikaciju. Kako kažu na toj temi, morate imati rutovan telefon i AOSP Ice Cream Sandwich ROM da bi imali Google Now na telefonu.

Tags: 4.1Google NowIce Cream SandwichJelly BeanpretragaSerachvoice

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

6 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *