6

[video] Google Now i 47 pitanja

google now

google nowGoogle Now je novi Google-ov servis predstavljen na Google I/O događaju prošle nedelje. Google Now je servis koji dolazi sa Jelly Bean verzijom Androida. Ovo je direktan Google-ov odgovor na Apple-ov Siri iako je i pre toga Google imao voice search servis na prethodnim verzijama Androida. Ono što je posebno zanimljivo kod Google Now je to što servis uči iz navika korisnika telefona i to na osnovu lokacije korisnika i personalne pretrage. Od ovih informacija, telefon sprovodi akcije specifične korisničkim potrebama.

Servis Google Now može da povuče podatke o avionskim letovima, saobraćaju, javnom prevozu, lokaciji, sportu, sastancima, vremenskoj prognozi i osnovne vrste računanja. Postavljen je odličan video klip gde je Google Now odgovorio na 47 pitanja koja su mu postavljena i možete pogledati kako to funkcioniše.

 

Nakon toga postavljen je još jedan video klip u kojem su ista pitanja postavljena Siri servisu na iPhone-u, pa pogledajte kako se Siri “snašla”.

 

Na xda forumu je pokenuta tema gde može da se skine .apk fajl aplikacije Google Now koja zamenjuje Google Search aplikaciju. Kako kažu na toj temi, morate imati rutovan telefon i AOSP Ice Cream Sandwich ROM da bi imali Google Now na telefonu.

Objavljeno u Android aplikacije
goldie

goldie

Zlata
Milošević
Objavila tekstova:
Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3 sada je vlasnica Nexus 6P telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

6 misli na “[video] Google Now i 47 pitanja

    • goldieThe_Thinker

      Vec sada radi na srpskom, ali samo izbaci internet pretragu, nije jos sposoban da izbaci ’tiles’ i da kaze : Trenutna temperatura je 12 stepeni … recimo…. Ali ce ti dati neki rezultat obicne pretrage.

  1. A zašto ne izbacuje glasovno kada ga pitam na engleskom. I Google Now je u stvari Google Pretraga – je li tako. Ili je to Velvet.apk-to me buni.Pa bih molio link za preuzimanje Google Now.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Polja koja su obavezna obeležena su sa *