Ustream – vaša lična televizija

Objavio u 04/11/2011 u 19:00

ustream

Za one koji ne znaju, Ustream.tv je prilično popularan websajt za uživo emitovanje programa, broji oko 2 miliona registrovanih korisnika. Poprilično je koristan jer pomoću njega imate svoju malu ličnu televiziju.

Ustream aplikacija za Android donosi gledanje TV programa, o čemu smo pisali ranije, ali nas sada interesuje prenošenje programa uživo, tj. live streaming.

Aplikacija je prilično jednostavna: live streaming je podeljen u kategorije i možete ga gledati odmah, dok je za prenos videa potrebna registracija. Logično jer link do nečijeg kanala (videa) je korisničko ime.

Proces registracije je ultra kratak ( prvo prihvatite EULA, korisničko ime, mail, captcha) i ne traje duže od jednog minuta. Nakon toga se odmah postajete reporter.

Snimanje počinjete klikom na ikonicu Go Live, tu dobijate link do video snimka koji treba da vide široke narodne mase i na kraju sledi crveni kružić za početak snimanja.

Tokom snimanja imate mogućnost da ćaskate sa gledaocima, da im postavljate kojekakve ankete i sl. Tu su opcije za deljenje na Twitteru i Facebooku.

Na kraju snimanja možete sačuvati video ili ne.

Pored svih ovih kul stvari, jedina loša je to što video malo kasni. Moja brzina neta je 4 Mbit/s, a kašnjenje je oko 3-7 sekundi.

Ukoliko u skorije vreme idete na neki interesantan događaj, instalirajte Ustream i pohvalite se frendsima na Fejsu ili tvitujte na Tviti! Kul!

Ustream
Ustream
Price: Free
Tags: broadcastlive streamingprogramTVUstreamuzivovideo

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *