Uskoro 3D Google mape

Objavio u 15/12/2010 u 12:33

google maps 5

Google Maps za Android će uskoro postati mnogo brže sa verzijom 5 koja iscrtava mape dinamičkim rendering engine-om. Tvrde da update možemo očekivati za nekoliko dana.

Umesto pingovanja Google-ovih servera i skidanja individualnih kvadrata kako bi se iscrtala cela mapa, nova aplikacija prima meta podatke o vašim naj popularnijim lokacijama i renderuje ih u letu. Nove mape bi zbog ovoga trebale biti mnogo brže jer zahtevaju sto puta manje podataka nego stare.

Offline keširanje je takođe apdejtovano i navigacija će rekalkulisati rutu u 90% slučajeva gde korisnik skrene sa originalne putanje. Zgrade će takođe biti trodimenzionalne za otprilike 100 gradova širom sveta na street level pogledu.

Google nije precizirao koje su hardverske zahtevnosti za Google Maps 5, ali iz prvih izveštaja izgleda da će biti limitirana na uređaje sa Androidom 2.2. Na Engadget-u su javili da će definitivno raditi na Galaxy S, Droid, Droid X, Droid 2, Droid Incredible, Evo, Nexus S i G2 telefonima.

Tags: 3DGoogle MapsmapeNavigacijaUpdate

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *