Ukus Gingerbread-a

Objavio u 11/01/2011 u 16:15

Gingerbread aplikacije

Google je obećao da će Android 2.3 stići na Nexus One uskoro, a za ostale telefone još nema tačnih datuma. Iskreno mislim da ćemo za ovaj update podosta sačekati. A ako želite da osetite ukus Gingerbread-a na vašem telefonu, barem u pogledu vizualnih delova i aplikacija, to već danas možete da uradite sa već dostupnim aplikacijama. Steven Lin je objavio tri aplikacije koje donose Android 2.3 Launcher, Tastaturu i Live Wallpaper sa Nexus S-a na većinu uređaja sa Androidom 2.1 i 2.2

Kako većina vas već zna, hakovane verzije ovih aplikacija su već neko vreme dostupne po raznim forumima, ali zahvaljujući Stevenovom radu, korisnici više ne moraju da imaju root-ovane telefone niti da znaju da koriste ADB da bi instalirali ove aplikacije na njihove uređaje. Jednostavno pretražite market sa ključnim rečima “Steven Lin” u Android Marketu i naći ćete sve tri Gingerbread aplikacije.

Steven još uvek radi na kompatibilnosti sa specifičnim uređajima, ali ako imate Android 2.2, trebalo bi da vam sigurno rade. Probajte ih, pa nam recite šta mislite o njima.

Uputstvo za instalaciju Gingerbread tastature (isto važi i za bilo koju drugu tastaturu)

  • Nakon instalacije, idite na Menu > Settings >  Language and Keyboard i uključite opciju “Gingerbread Keyboard”
  • Kada se nađete u bilo kom polju za unos teksta, dugim klkom na njega dobićete meni iz kog treba da odaberete “Input Method”
  • Odaberite “Gingerbread Keyboard” da bi ste koristili novoinstaliranu tastaturu.
Tags: 2.3AndroidGingerbreadKeyboardLauncherLive Wallpapertastatura

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *