Splay Launcher, Something ELSE stigao u beta verziji u Play Store

Objavio u 08/05/2013 u 18:12

Još 2010 sam naleteo na video koji mi je bio jako kul. Promovisali su Something ELSE. Nije se znalo o čemu se tačno radilo, da li je to operativni sistem, ceo telefon ili nešto treće.

else

Danas nam stiže vest da je Something ELSE zapravo Splay Launcher, koji je još uvek u beta fazi.

Launcher po mom mišljenju izgleda BRUTALNO 😀 Ima po koji force close s vremena na vreme, ali s obzirom da je minimalistički dizajn u pitanju i kontrole samo sa palcem, mislim da će se kod mene zadržati neko vreme 😀

Kada je izašao Paranoid PIE, moj developer je to integrisao u ROM, svidelo mi se kako funkcioniše, ali nekako nisam bio oduševljen, tačnije imao sam određene delove ekrana koji su postajali nefunkcionalni.

Splay menja kompletno Launcher koji imate i daje brz pristup najpotrebnijim opcijama: Phone, Calendar, Messages, Media i Apps. Interfejs izgleda totalno futuristički i možda će biti potrebno neko vreme prilagođavanja ljudima koji ne vole promene.

Zapravo Splay je još 2010 godine izgledao ovako kako danas izgleda što možete videti na klipu ispod:

Verovatno tehnologija nije bila dovoljno razvijena, ovde mislim na grafičke čipove u telefonima, a možda je i development bio spor iz finansijskih ili nekih drugih razloga. U svakom slučaju, ja sam poprilično srećan što se ovakav dizajn pojavio i to baš na Android platformi.

Oficijelni sajt: http://www.elsemobile.com

Ja bih samo voleo da umesto prikaza svih aplikacija kroz meni postoji mogućnost otvaranja nešto poput drawer-a na Nova Launcher-u gde je moguće grupisati aplikacije, kao i mogućnost dodavanja google naloga za mail umesto trenutne mail aplikacije, kao i dodavanje Any.Do aplikacije u Splay umesto kalendara. Ostalo po meni čista desetka.

Ako želite da probate, Launcher je besplatan i možete ga skinuti sa Play Store-a.

Utisci?

Tags: FuturističkiinterfejsLauncherSomething ELSESplay

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

8 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Testirao par dana – ima zgodnih rešenja, ali i problema. Na kraju se vratio na Nova, koji je daleko brži.
  Off topic, imam par sati da se poigram sa Note II. Uh što lepo leži u ruci! Baš mi odgovara veličina. Jedini minus bi bila baš Nova – ode olovčica ako promeniš launcher. Nek prespava…

 • Svidja mi se,probacu kako “lezi”.Reklama je strava!

 • Čekam launcher koji će umeti da prepozna kojom rukom pokušavam da mu zadam zadatak, koristim obe ruke ravnopravno. Da izgleda dobro, izgleda. Probaću.

 • nema za moj lg optimus l3 :-(! 2.3.6.

 • Skroz u mom fazonu, futuristički samo tako, pravi fenšn. Traži period navikavanja :)))
  Imam zanimaciju večeras pred spavanje kad se vratim iz grada.
  sreća, sreća radost 😀

 • Znaci izgubio sam minut i dvadesetcetiri sekunde mog zivota u nadi da ce se u klipu pojaviti kratka demonstracija…

  Moram probati ovo…

  • Ja razumem da je BETA verzija, ali da nema left-handed mode… to mi nije jasno. Uninstall, dok ne rese diskriminaciju.

   Ispravite me ako gresim…

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *