Skobbler nam donosi offline mape besplatno

Objavio u 12/03/2011 u 18:26

ForeverMap

Konačno dobre vesti za korisnike Androida koji traze besplatnu GPS aplikaciju koja ne zahteva korišćenje internet konekcije. Berlinska firma Skobbler – kojoj su specijalnost navigacione mape – je najavila Android verziju ForeverMap aplikacije.

Od kako sam nabavio prvi Android telefon, tražio sam rešenje da imam google mape i kad nemam konekciju, i ovo je prilično blizu tome da kažem da je upotrebljivo (barem što se Srbije tiče).

Koristeći open-source mapa, Forever Maps nam donosi GPS navigaciju bez korišćenja internet konekcije. Ovo bi u skorijoj budućnosti mogla biti aplikacija koja će vam kompletno zameniti skupu GPS navigaciju u vašem automobilu. Dovoljno će biti da postavite vaš telefon na držač, i da upalite auto. Open-source sadržaj će vam omogućiti tzv. POI-e (tačke interesovanja) i relevantne informacije sa Wikipedia sajta. Očigledno je da će vam biti potrebna veća SD kartica da bi ste koristili ovu aplikaciju. ForeverMap podržava 30 zemalja Evrope u kojoj je uključena i Srbija, međutim kada sam skinuo mapu Srbije, nisu baš sve ulice unešene, ali opet, ovo je možda i najdetaljnija mapa koju može da pruži besplatna apllikacija za GPS navigaciju.

Ako budete probali aplikaciju, možete utiske podeliti sa nama u komentarima.

Tags: BesplatnoGPSmapeNavigacijaofflineoffline mape

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Aplikaciju je, barem trenutno, nemoguće instalirati sa Marketa. Ali, to nije toliko ni bitno, jer iGO navigacija radi perfektno, čak i na malom ekranu Wildfire-a. Mape su najnovije moguće, i naravno, sve savršeno radi offline…

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *