ShootMe omogućava snimanje aktivnog ekrana u video zapisu root korisnicima

Objavio u 23/01/2011 u 12:25

shootmeShootMe je jedna od najpopularnijih Android aplikacija za pravljenje screenshot-ova. Nekad je bilo neophodno pokretati Android emulator na desktop-u da bi se to izvelo, ali sa root-ovanim telefonom, ova aplikacija omogućuje korisnicima da naprave screenshot njihovog ekrana.

Sada ShootMe može da pravi i video zapis! Poslednja verzija aplikacije je dobila mogućnost kontinualnog snimanja slika ekrana na telefonu i da od toga napravi video. Zvuk nije podržan, ali dovoljno za sad. Sa kontinualnim modom, Android korisnici mogu da prave screencast-ove njihovim telefonom kako bi napravili tutorijale ili demoe proizvoda. Još jedan razlog manje da palite emulator.

Framerate video zapisa nije najbolji, zato je potrebno sporije se kretati kako bi snimak bio bolji. Evo i kratkog uputstva za korišćenje:

Telefon mora biti root-ovan da bi aplikacija radila

Skinite ShootMe

Pokrenite aplikaciju i pritisnite ikonu u gornjem desno uglu

Izaberite “Continuous (screencast)” i pritisnite “Accept”

Pritisnite “Hide” i snimanje može da počne

Vratite se u ShootMe aplikaciju i pritisnite “Quit” da zaustavite snimanje

Video zapis se čuva u ShootMe folderu na SD kartici

Tags: recordingrootscreenshotshootmevideovideocast

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *