Razmenite informacije sa računara na telefon i obrnuto bez žice u jednom kliku

Objavio u 30/12/2013 u 13:47

Pametni telefoni i tableti su gotovo zamenili desktop računare. Međutim, kod nekih još uvek ne u potpunosti. Ja generalno gledam na to da mi je Android platforma za konzumiranje sadržaja, a desktop računar za kreiranje. Još uvek je vrlo teško na ekranima osetljivim na dodir kreirati sadržaj. Miš i tastatura su i dalje no.1 kod mene. Već duže vreme koristim Chrome2Phone aplikaciju i Fox2Phone Firefox ekstenziju za prebacivanje sadržaja sa računara na telefon.

Unknown app
Unknown app
Developer: Unknown
Price: Free

Ali danas sam pročitao vest na XDA portalu da je član guzba kreirao jednu jako kul aplikaciju i Firefox i Chrome ekstenziju. Zapravo je princip zasnovan na Chrome2Phone push sistemu razmena informacija.

PushBullet

PushBullet vam pruža mogućnost da prebacite podatke bez žice između desktop računara i tableta ili telefona. Možete čak da šerujete i drugim ljudima što može biti korisno. PushBullet je u obliku aplikacije za Android i Chrome/Firefox dodatka. Sve što je potrebno da uradite je da instalirate dodatak/ekstenziju i povežete na svoj profil.

Pushbullet: SMS on PC and more
Pushbullet: SMS on PC and more
Pushbullet
Pushbullet
Developer: Pushbullet
Price: Free
Pushbullet
Pushbullet
Developer: Unknown
Price: Free

Probajte, nećete zažaliti.

Tags: AndroidChrome2PhonePCPushBulletRazmena informacija

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

7 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Ja koristim Pocket i vrlo sam zadovoljan. Meni završava posao!
    Ali probaću i FoxToPhone 😉

  • E samo mi fali još jedan app da mi srče evr-so-šiti bateriju HTCa.

    Informativan ti je post, donćt get me wrong, ali chrome2phone i ostali extensionsi su po mom mišljenju precenjeni.
    Ima Estrongs explorer opciju za netvork šering, ima USB žica, ima “adb pull/push” kad treba da se razmeni informacija. A za linkove sad ima valjda fora da se uloguješ u Chrome i on ti sinhronizuje zaznorazna sr***.. tako npr i bookmarkse, te stoga da bi sharovao link, valjda je dovoljno da ga bukmarkuješ pa će ga videti svi divajsovi koji koriste Chrome+Google account. Mada ovo nijesam probao, samo nagadjam… kao što rekoh, češće se bavim oranjem Vidske kaldrme, nego slanjem linkova s kompa na tel i obrnuto.

    Eto, pa srećne nam sutra novogodišnje ludorije!

    • Firefox ima na primer odličnu opciju. Uradiš Share neke stranice i on ti odmah otvori na kompu. Veoma korisno kada u jutarnjem čitanju iz kreveta shvatiš da je tekst na koji si naleteo preko nekog RSS feed-a predugačak za čitanje sa telefona i on ti odmah otvori tab u Firefox-u na kompu.

      Takođe kad naletim na nešto što želim da skinem sa kompa itd. da ne moram da se cimam, otvorim sebi tab na kompu i to je to.

      Pristalica sam adb push/pull, ali i adb koristim preko WiFi-a, nekako mrzim kablove u poslednje vreme. Nemam poverenja u iste 😀 Malo malo pa počnu da otkazuju, prekidaju se, prestane port da radi itd.

      Srećni i tebi i svima praznici sutra i narednih “bahatih” nedelju dana 😀

  • Ja koristim AirDroid već dosta dugo. Podesio sam tako da za 2 sekunde pristupam fajlovima u telefonu: pokrenuti app na telefonu 1 sec, kliknuti na Bookmark u browser 1 sec. Isto i na tabletu.

    • Mislim da ne pričamo o istim stvarima 😀

      Nisam siguran, ali mislim da AirDroid mkao prvo mora da se upali, ova aplikacija radi u pozadini. Drugo, jel možeš da pošalješ telefonu link na jedan klik iz browser-a i da je on odmah otvori?

  • Mnogo ste lenji postali. Za svake gluposti vam treba aplikacije.

    • Ja sebe zovem pozitivno lenj. Uradiću sve da ne radim 😀

      Primera radi:
      Ako treba u nekom xml, html itd. fajlu da primenim istu izmenu na više redova, snimim makro i pustim da radi.

      U tom slučaju znači:
      Uradiću sve = provaliću kako da napravim makro
      Da ne radim = Da komp odradi repetetivan posao 😉

      Tako i ovo. Zašto bi se mučio ako ima app za to 😉

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *