Preuzmite novu Android 4.2 Camera i Gallery aplikaciju [root]

Objavio u 01/11/2012 u 12:03

Android 4.2 Camera Gallery

Iako Androd 4.2 još uvek nije stigao, njegove slasne iznutrice su se već pojavile na trpezi Android gikova.

Nova Camera aplikacija donosi potpuno novi, mnogo lepši i jednostavniji korisnički interfejs i nove efekte kao što je Photo Sphere (pravljenje 360° fotki). Kod AOSP 4.1 Camera aplikacije je pola ekrana bilo zauzeto podešavanjima ukoliko odaberete pravljenje fotografije od 8 MP koja je u 4:3 formatu, a sada toga više nema, UI je veoma minimalistički i prost. Promenjena je i ikonica, koja je slična prethodnoj. Kako je Camera skinuta sa Nexusa, bilo je potrebno napraviti patch da bi radila na ostalim telefonima, tako da postoji mogućnost da vam neće raditi kako treba. Meni Photo Sphere nije radila kako treba.

Gallery aplikacija je takođe doživela izmene korisničkog interfejsa i dosta je preglednija, dok su efekti manje – više ostali isti. Ikonica je, čini mi se, manja za neki piksel. Mislim da bi ova jako korišćena ikonica trebalo da se redizajnira jer uopšte ne podseća na galeriju slika, bar je moje dalton oči tako ne vide.

Da biste instalirali nove Camera i Gallery aplikacije potreban vam je root, preuzmite je odavde ili odavde i instalirajte kroz recovery.

Ako vam fon rikne, urlikne, doživi srčani udar ili eksplodira i raznese  obe ruke, nemojte kriviti nas, flešujete na svoju odgovornost.

Tags: 360Android 4.2CameragalleryJelly BeanPhoto Sphere

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

9 komentara, pridruži se diskusiji!
 • “Da biste instalirali nove Camera i Gallery aplikacije potreban vam je root, preuzmite je odavde ili odavde i instalirajte kroz recovery.”

  Treba da imas rutovan telefon i flašovan Custom Recovery preko kojeg se flešuje aplikacija- Nije jednostavno za objasniti ako nisi uopšte upućen.

  Svaki telefon se drugačije rutuje…

  Da bi ušao u materiju, pročitaj Često postavljana pitanja https://srbodroid.com/cpp/ i Odavde drugi deo gde piše za ostale:
  https://srbodroid.com/android-za-pocetnike/

 • Ok sve je to super.. ajde sada neka meni neko objasni kako da ja ovo instaliram na telefon posto sam skoro nov u svim tim egzibicijama

 • Jeste, stvarno bi mogli da redizajniraju ikonicu za galeriju. Baš je očajna 🙂

 • probao i ja, al bojim se da ovo kod mene nema sanse da proradi zbog manjka memorije :/

 • Probao i ja, Photo Sphere ne radi. Interfejs je skroz kul, ali fale rucna podesavanja ISO i burst mod, sto ima na AOSP kameri JB-a O_o … nisu valjda izbacili? U svakom slucaju se vracam na staru dok ne dodaju ove opcije

  • Izgleda da jesu izbacili i burst i ISO podešavanja. Ja nisam skinuo ni zamrznuo Samsungovu kameru, te sad imam dve operativne, jednu sa punim setom opcija, i drugu sa radećom fotosferom. Isto tako, dve galerije (a mislim se da lupim jos dve, jednu sa Note II, i Quickpic).
   Posledično, naletim na poneki konflikt, nije sistem baš superstabilan, al biva to kad se budže portovane stvari na stabilan ROM. Meni ne smeta.
   Kako vam (bre) ne radi fotosfera? Da pišem uputsvo za instaliranje?

 • Sada sam probao i ja, ali neku verziju sa androidpolice gde je samo gallerygoogle.apk koji se premesti/prekopira u system/app. Zaboravih, ako hocete, mogu da vam upload-ujem gmail sa pinch-om i tastaturu sa swype-om, “original”. Photo sphere mi inace ne radi ovde na aokp jelly..

 • Moj pokojni Olympus je imao ovu opciju uz platni softver negde 2000, i vidim po netu da i Microsoft i Apple imaju svoje varijante, pa Photosphere definitivno nije revolucionarna stvar. Ono sto jeste, je genijalna igracka, implementirana tako jednostavno da bi i dete (da mu neko da telefon u ruke) umelo da napravi panoramsku fotku. Ja sam uspeo da instaliram, prateci uputstva (flashovao Google4.2cam.zip, prebacio Gsmcore.apk u system/app, podesio dozvole i ocistio cache i dalvik; izgleda da je vazno da sistemski jezik bude engleski, sto kod mene jeste bio) i jedva ostavio telefon da bih nesto i radio… jos nisam probao ostale opcije, samo sphere 🙂
  Lokalni jabucari su malko ljubomorni. Samo malko…

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *