Play Prodavnica predlaže lajt verzije aplikacija nekim korisnicima

Objavio u 25/03/2018 u 23:31

Poslednjih godinu i jače mogli smo da vidimo da se pojavljuju lajt (lite) verzije popularnih servisa i aplikacija. Ovo su drastično manje aplikacije kao zamena onim redovnim. Primeri tih aplikacija su Facebook Lite, Skype Lite, Twitter Lite itd.

Međutim ove verzije nisu dovoljno reklamirane, tačnije uglavnom su reklamirane samo po blogovima i vestima ali to ne čitaju prosečni korisnici. Samim tim prosečan korisnik ni ne zna da ove aplikacije postoje sem ako nisu predložene u rezultatima pretrage na Play Prodavnici.

Google se izgleda trudi da popravi ovaj "problem" tako što na originalnoj aplikaciji sada pokazuje poruku da je dostupna i Lite verzija aplikacije koja mnogo manje mesta zauzima. Ovo obaveštenje takođe pokazuje korisniku i kolika je veličina te aplikacije, a klikom na "View" dobijate listing te lajt verzije.

[via Radek G+]

Tags: facebookfacebook litePlay ProdavnicaPlay StoreSkypeSkype LitetwitterTwitter Lite

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1156

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share