Opera Mini 7

Objavio u 29/03/2012 u 12:07

Opera Mini 7Najpopularniji mobilni web pretraživač na svetu dobio je apdejt na verziju 7 i neke nove funkcionalnosti.

Za one koji se pitaju zašto je Opera mini najpopularniji svetski mobilni pretraživač, odgovor je da ona u sebi ima ugrađenu tehnologiju koja kompresuje web stranice i štedi vam do 90% keša koji bi ste dali na potrošene megabajte.

Opera Mini 7 donosi:

  • OpenGLES hardversku akceleraciju
  • RTL podršku teksta (Hebrejski i Arapski)
  • podršku za Android Beam (samo za telefone koji imaju NFC čip i ICS)
  • dugme Exit.

Poboljšan je Speed Dial, organizacija tabova i još neke sitnice.

Tags: internetOpera Mini 7pretraživačSpeed Dial

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

4 komentara, pridruži se diskusiji!
  • super izgleda,ali mi nije jasno zasto opera (ni mini ni mobile) nece da ucitava touch verziju fesjbuka nego onu losu za male ekrane

    • Opera salje User Agent String isti bio to Smartphone ili Featured phone. Resenje bi bilo da integrisu da mozes da kazes kako hoces da se predstavlja browser. A mozda Opera nema gestures podrsku 😉

      • ranije je moglo komandom u adress baru (opera:config) da se promeni user agent,sad u ovoj poslednjoj izgleda ne moze, ali ni to ne radi kako treba u slucaju sa fb.
        cak i ako odes dirketno na touch verziju (touch.facebook.com),opera ce onda ucitati touch verziju ali potpuno nefunkcionalnu.
        Jednostavno ne ume da procita i izvrsi kod kako treba… :/

  • Opera Mini je prava stvar za one sa slabijim telefonima i ograničenim protokom. Koristio sam je na Wildfire-u i ne znam šta bih radio da nije bilo Opere. Ušteda na protoku je ogromna, a uvek se može pogledati koliko ste tačno uštedeli.

    Sve preporuke ako još niste isprobali ovaj browser.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *