Novi Jolicloud – Spojite sve vaše cloud servise i Android u jedno

Objavio u 03/11/2011 u 10:19

jolicloud

Kao što ste iz naslova mogli da naslutite, Jolicloud developeri su postavili visok cilj. Ako im je verovati, rade na Android aplikaciji koja će spojiti sve funkcije glavnih cloud servisa – Flickr, Facebook, Twitter, Dropbox itd. – sve u jednoj lepo upakovanoj aplikaciji. Iako nema detalja vezanih za ovu aplikaciju, i iako je u pitanju samo prijavljivanje na beta testiranje, ideja da sve imate lepo organizovano u jednoj aplikaciji je više nego dovoljna da posetite sajt i prijavite se.

Za sada, posetioci mogu da vide par animacija koje objašnjavaju servis i dostupna je registracija za Jolicloud nalog, pa čak je moguće da unesete i podatke za cloud servise, koji bi trebalo da budu spojeni sa budućim “Novim Jolicloud” servisom. Za sada su tu samo Facebook, Twitter, Flickr, Picasa i Instagram, a Dropbox, Google Docs, Instapapaer, Tumblr i Evernote će takođe biti uključeni u servis.

Iskreno nemam predstavu kako će ovaj servis sve to da poveže, ali prijavio sam se, kao i uvek, na beta testiranje. Tako da javljam kakav je kad mi daju pristup 😉

Inače za one koji ne znaju, Jolicloud postoji već duže vreme u obliku Linux distribucije koja je vrlo slična ChromeOS projektu. Zapravo operativni sistem koji za aplikacije koristi cloud aplikacije. Baš sam pre neki dan probao Jolicloud na netbook-u 😉

Tags: AndroidaplikacijacloudDropboxfacebookFlickrservistwitter

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *