Novi Google Maps 5.0

Objavio u 21/12/2010 u 22:54

Nedavno je Google u Android Marketu objavio Google Maps u verziji 5.0 što predstavlja verovatno najvažniju nadogradnju ovog servisa od njegovog nastanka.

Google Maps 5.0

Najznačajnija novina odnosi se na način na koji Google Maps iscrtava sadržaj mapa na ekranu. Umesto dosadašnjeg rasterskog formata, prešlo se na vektorske mape, koje imaju više prednosti. Prva je pre svega manja veličina mapa što znači da je potrebno i do 100 puta manje protoka nego ranije da bi se isti deo mape učitao. Zatim je omogućen novi 3D pogled na mape, pa se ist emogu gledati iz ptičje perspektive.

Nova opcija koja dodatno utiče na brzinu učitavanja je keširanje mapa koje se odvija automatski. Rute kojima najlešće idete, automatski će biti keširane i učitavaće se direktno iz memorije telefona umesto sa Interneta. Ovo je posebno pogodno za putovanja kada ste u roamingu jer je mape moguće prethodno download-ovati sa Interneta i unapred ih keširati u memoriju telefona.

Izvor: Portabl.rs

Tags: aplikacijaGoogle Mapsmapemarket

Autor
plagosus Branko Đurković

Objavljenih tekstova: 7

Drago nam je da je jedan zaljubljenik u open source i tehnologiju a posebno u mobilne telefone, developer, dizajner, Linux korisnik, Nokia fan i bloger, autor na Srbodroidu. Trenutno testira LG GT540 koji je ustupio mt:s. Izuzetno je aktivan u online svetu, dobro informisan i druželjubiv, možete ga pratiti na tviteru: twitter.com/plagosus. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *