Novi Gmail za Android stigao (novi Inbox i navigacija)

Objavio u 04/06/2013 u 14:52

Novi, redizajnirani Gmail za Android operativni sistem je stigao!

Najuočljivije novosti su potpuno novi navigacioni meni i novi Inbox. Naviacioni meni više nije u podnožju ekrana, već je premešten u gornji deo ekrana, a tu je i slide-out meni, tj. meni koji se pojavljuje sa leve strane pomeranjem prsta od leve ivice ekrana na desno.

Gmail 4.5

Interesantna stavka novog Gmail-a je da se ispred svakog mejla sada vidi slika osobe koja je poslala mejl, ukoliko je to grupni mejl onda se prikazuje više slika. Slike se vuku sa G+ naloga. Ako kojim slučajem korisnik nema G+ nalog ili nema sliku na nalogu, prikazuje se samo početno slovo imena pošiljaoca, recimo ukoliko mi je PayPal poslao email, na slici će biti slovo P. Ovo sa slikama je malo neobično u početku, mada verujem da će navika odraditi svoje i biće nam lakše da prepoznajemo sa kim se dopisujemo u jednom treptaju oka.

Još jedna novost je swype to refresh odnosno pomeranje prstom odozgo na dole da aplikacija proveri da li ima novih mejlova. Ima tu još sitnih dodataka, ali ostavljam vam da nešto provalite i sami.

Gmail 4.5 2

Ukoliko ne možete Gmail da apdejtujete preko Play Store-a, skinite APK fajl odavde ili odavde.

Gmail
Gmail
Developer: Google LLC
Price: Free
Tags: gmailGmail 4.5novi inboxnovi navigacioni meni

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *