Noć muzeja uz Android

Objavila u 11/05/2011 u 11:56

Obožavam Noć muzeja, to je tako super manifestacija koju ni jedne godine nisam propustila. Ali ove godine će biti posebno interesantna uz aplikacije za Android telefone. Zbogom papirna verzijo programa Noći muzeja koja mi uvek stvarala frustracije kada u nekom mračnom budžaku u toku te noći treba da prelistam program. Sada sve to imamo na telefonu. 🙂 Aplikaciju možete skinuti sa marketa ili skeniranjem QR koda iz teksta. Aplikacija ne izgleda loše, možda je malo šarena ali dobro šta sad. Radi se o najjednostavnijoj aplikaciji koja samo prikazuje osnovne informacije o programu Noći muzeja. Pogledajte screenshot-ove:

 

Uglavnom, ove godine pored vrlo korisne aplikacije  za program same manifestacije uključena je i Foursquere aplikacija. Noć muzeja ima i nalog na Foursquare-u: foursquare.com/nocmuzeja i pozvali su sve 4sq-aše da se priključe manifestaciji, da se checkin-uju, komentarišu izložbe i dešavanja i na taj način svojim prijateljima preporuče najbolju lokaciju u toku Noći muzeja i šta ne propustiti.

noc muzeja

 

Pored toga, organizatori Noći muzeja preporučuju i korišćenje aplikacija za prikaz augmentovane realnosti iliti kako je još nazivaju na srpskom proširena stvarnost. Oni preporučuju Wikitude, Layar i Junaio aplikacije. Sve tri aplikacije možete pronaći na marketu. Na Layar i Junaio aplikaciji možete pronaći kanal Noći muzeja i dodati ga, dok Wikitude aplikacija tj browser koristi i druge aplikacije za utvrđivanje lokacija korišćenjem gps-a. Wikitude uvezuje aplikacije kao što su: Gowalla, Foursquare, Twitter, Wikipedia, Youtube i mnoge druge za prikaz informacija o obližnjim lokacijama. Sve tri aplikacije su vrlo jednostavne za korišćenje, meni lično najbolje deluje upravo Wikitude, a koja će se pokazati kao najbolja u Noći muzeja ću tek videti. 🙂

U toku Noći muzeja na lokaciji sharebook.rs moći ćete da pratite sva dešavanja o Noći muzeja koje su ljudi šerovali na Twitter-u, Facebook-u i Foursquare-u.

Više o Noći muzeja pogledajte na njihovom sajtu Noć muzeja

Tags: augmentovana realnostFoursquareLayarNoć muzejaproširena stvarnostWikitude

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *