Microsoft-ov Office za Android od sada dostupan i za telefone

Objavio u 20/05/2015 u 22:13

Od januara meseca, Microsoft-ov Office za Android je dostupan u Play prodavnici, ali samo za tablete i to ne bilo koje tablete (zavisi od veličine ekrana), o čemu smo već pisali ranije ovde. Počevši od danas, moći ćete da korisitite Office aplikacije za Android na telefonima.

Office za Android telefone

Ukoliko želite da preuzmete Word, Excel i PowerPoint, ne možete samo da idete u Play prodavnicu i da ih instalirate. Prvo, morate da se pridružite Office za Android zajednici na Google+, a zatim da odlučite da „postanete tester“ za svaku od prethodno spomenutih aplikacija ponaosob. Nakon što ste se složili sa time, konačno dobijate opciju za preuzimanje iz Google-ove prodavnice aplikacija. I trebate znati da su Office aplikacije lokacijski ograničene, pa možda nećete moći da ih instalirate, a možda čak i da „postanete tester“ (ja sam uspešno instalirao sve tri aplikacije na Meizu MX3).

Office za Android i dalje nosi oznaku „preview“ (kao „beta“ oznaka), jer Microsoft očigledno smatra da treba još raditi. Ali svejedno, možete čitati i uređivati dokumenta, kao i ubacivati tabele, tekstove i grafikone u Excel-u. A što se PowerPoint-a tiče, možete prikazivati prezentacije direktno na telefonu.

Kada je dizajn u pitanju, aplikacije su dizajnirane tako da ih možete lako koristi na telefonu, i kao takve, traka sa opcijama se nalazi na dnu ekrana kako bi bila lakše dostupna. Možete i da pravite, otvarate i čuvate stvari u cloud-u, bez obzira da li želite da koristite OneDrive, SharePoint, Dropbox, Google Drive, or Box.

Da li ćete koristiti Office za Android ili ćete se držati onoga što vam je već instalirano na uređaju? I  naravno, ako budete koristili Office javite nam u komentarima vaša iskustva.

Izvor Office

Tags: ExcelmicrosoftofficePlay ProdavnicaPower PointtelefoniWord

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *