Koliko često koristite Google Voice Search?

Objavio u 05/10/2011 u 18:33

Voice Search

Ne znam da li ste gledali jučerašnji Apple-ov keynote, ja jesam, nekako volim da gledam umetničko zabavni program :). Da vas informišem ako niste gledali. Apple je predstavio iPhone 4S, da 4S, nije 5. Naravno koristili su reči revolucionarni, neverovatan i sl. Međutim ništa nisu prezentovali revolucionarno i neverovatno za Android korisnike. Između ostalih servisa i aplikacija koje su dodali kako bi stigli Android bio je i tzv. Siri. Ovo je aplikacija koja “razume” vaše glasovne komande. Android ima ovu opciju još od pojave Froyo verzije, nešto oko godinu dana. Međutim, koliko često zapravo koristimo tu opciju?

Iako glasovne komande zvuče kul i futuristički, kao u Star Treku: “Computer, what’s the name …?”, ja se jednostavno nikad nisam navikao na to. Par puta sam pokazivao ljudima šta telefon može, ali zapravo nikad nisam koristio ovu funkciju. Doduše Google Voice search ne dolazi sa opcijom prepoznavanja srpskog jezika, međutim veoma dobro prepoznaje naš akcenat, a komande poput call, text i sl. ipak svi mi znamo. Ali opet diktiranje poruka umestio kuckanja mi nisu intuitivne.

E sad, iz čiste radoznalosti želim da vas pitam kako stoje stvari kod vas? Da li koristite mogućnost razgovora sa zelenim robotima u telefonu? Jel vas slušaju? Ili uopšte ne pričate :)? Šta mislite hoće se Apple fanovi navući posle dobre reklame na ovu funkciju? Odgovorite u komentarima.

Tags: AppleGlasovna komandagoogleSiriVoice Search

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1156

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

9 komentara, pridruži se diskusiji!
 • e, i ja sad rondam, al ne vidim da ima update da se skine. Valjda ce se pojaviti za koji dan.

  • ne treba update, samo u poddesavanjima nadjes voice search i tamo prebacis na srpski cirilica…. radi samo pretrazivanje veba i to skoro 100 procentno pretvara govor u tekst (ali nazalost jos nema pisanje poruka…)

 • Izgleda da ce ovo postati upotrebljivo i kod nas:)
  http://googleblog.blogspot.com/2012/08/voice-search-arrives-in-13-new-languages.html

 • Често никада, мени се то гласовно управљање чинило смешним и на филмовима.

 • ….uopce ne koristim…mada kada bi kontao Srpski….sto da ne….

 • ne koristim, vise volim da ja to ”otapkam” nego da mu ja nesto kazem pa on pogresno uradi,pa onda ispravljati.
  Glasovno pozivanje sam probao da koristim jos kad se pojavilo u “dumb” telefonima, ali je bio problem sa nasim imenima, npr. kontakt koji je unet kao Dejan, nisi mogao da kazes “Call Dejan” vec “Call Didzan”. Kako stoje stvari na androidu? Jel i on pati od toga?

 • Aj ovako. Prvo, opciju ne koristim jer mi nije mrsko koristiti prste da bih dosao do neke opcije koja mi je potrebna (poziv, poruke itd.). Sto se tice SIRI-a, mislim da ce se masa navuci jer su fanovi Apple-a 90% glupavi Ameri koji su toliko lenju da i OK pisu od nedavno samo sa “K” … Sta vise reci …

 • Pokusao par puta kad je izasao Froyo i od tad ga nisam koristio,nije bas bio poslusan 🙂

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share