Izašla Britannica za Android

Objavio u 14/01/2011 u 12:10

britannica android

Da li se sećate, pre nego što smo imali internet, imali smo stvari koje smo zvali “enciklopedije”? Ne sećate se? E, pa, tačno je. Prodavale su se u obliku knjiga i CD-ova, i jedna od njih se zvala Britannica. Gotovo sve što ste želeli da znate o svemu je bilo u njima. To smo radili pre interneta 🙂

Sada je 2011, i imamo procesore koji su snažni koliko i kompjuteri koji su poslali čoveka na mesec. Imam bukvalno svaku informaciju koju možemo da zamislimo na dodir prsta. To sad uključuje i Britannica-u. Dostupna je u marketu za $19.95, kao i trial verzija.

Zvanični izveštaj:

04.01.2011 Las Vegas, Nevada – Paragon Software Group, vodeća softverska kuća za mobilne i desktop uređaje i enciklopedija Britannica Inc., vodeći izdavačka kuća edukativnog karaktera, najavila je izlazak Britannica Concise Encyclopedia 2011 za Android i BlackBerry uređaje. Prethodno dostupna kao 2010 za iOS uređaje, nova 2011 concise verzija je jedna od svetski najpriznatijih enciklopedija koja uključuje najnovije podatke sa gotovo 2700 kolornih mapa i slika, linkovanih članaka, laku i brzu pretragu, donosi širokom spektru mobilnih uređaja i njihovim korisnicima znanje dostupno lokalno na njihovom uređaju. Britannica Concise Encyclopedia 2011 za Android i BlackBerry će biti dostupna kao demo verzija na CESu 2011, koji će se održati 6-9 januara 2011. godine u Las Vegasu u Nevadi.

Britannica Concise Encyclopedia 2011, jedna je od najpouzdanijih izvora referentnih informacija za pametne telefone, ne zahteva internet konekciju i minimalnu količinu prostora na uređaju. Pripremljena od urednika enciklopedije Britannica, Britannica Concise Encyclopedia 2011 donosi 25000 temeljno istraženih i proverenih informacije iz oblasti umetnosti, istorije, geografije, politike, tehnologije, nauke, sporta, popularne kulture i drugih tema koje dolaze na hiljadama koloritnih slika i mapa. Bilo da tražite informaciju o tome kako je Las Vegas osnovan ili kada je Elvis Presley prvi put pevao “Heartbreak Hotel”, Britannica Concise Encyclopedia 2011 je savršen izvor informacija za kuću, školu i posao.

Karakteristike:

  • Nije potrebna interne konekcija – informacija je dostupna bilo kad i bilo gde
  • Preko 25000 unikatnih članaka
  • 27000 koloritnih slika i mapa
  • “Na današnji dan” opcija vam nudi pristup najvažnijim informacijama na bilo koji dan u istoriji
  • Interfejs sličan browser-u
  • Podelite članke sa prijateljima putem e-maila
  • Pregledajte linkove između članaka
  • Pristup nasumičnim informacijama drmanjem telefona (BlackBerry korisnici, ova opcija je dostupna samo na BlackBerry Storm uređajima)
  • Instant pristup svim vašim omiljenim člancima
  • Predložene pretrage se pojavljuju na početnom ekranu
  • Pamti poslednjih 50 pretraživanih članaka
  • Markiranje rezultata pretrage

Dostupnost:

Britannica Concise Encyclopedia 2011 za Android je dostupna za $19.95 putem Android Marketa. Britannica Concise Encyclopedia 2011 je dostupna za $19.99 putem BlackBerry App World-a. Britannica Concise Encyclopedia 2011 za sve ostale platforme je takođe dostupna za download sa http://www.penreader.com i Paragon-ovog sajta za mobilne telefone,http://penreader.mobi.

Britannica Concise Encyclopedia 2011 za iOS uređaje se očekuje da će biti dostupna u iTunes App Store-u s početka 2011.

Verzija na Španskom (Enciclopedia Compacta Britannica 2011) i Ruskom jeziku (Britannica энциклопедия 2011) je takođe dostupna.

Kompatibilnost: Android OS 1.0 i više; BlackBerry OS 4.2 i više za uređaje bez ekrana osetljivog na dodir, BlackBerry OS 5.0 i više za Storm uređaje

O enciklopediji Britannica
Encyclopaedia Britannica, Inc. je lider u izdavaštvu za edukaciju čiji se proizvodi mogu naći na svim medijima, od interneta preko wireless uređaja do knjiga. Pioniri u elektronskom izdavaštvu od 1980-te, kompanija je izdala raznovrsne enciklopedije i druge referentne radove, curriculum proizvode za škole, kurseve za učenje stranih jezika i druge edukativne proizvode, mnogi od njih su dostupni online na http://www.britannicastore.com/. Kompanija je smeštena u Čikagu.

Svi proizvodi, servisi i imena kompanija koja su pomenuta u članku su zaštitni znak ili registrovan zaštitni znak njihovih vlasnika.

Tags: aplikacijaBritannicaekciklopedijainformacijeizvorknjigauređaj

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *