Izašao Facebook Lite za Android telefone

Objavio u 26/01/2015 u 21:38

Jedna od najpreuzimanijih aplikacija u Google Play prodavnici jeste Facebook. Iako je među najpopularnijim, za Facebook aplikaciju se može reći sve sem da je lagana – jer ova aplikacija utiče dosta na bateriju i zahteva dobar protok interneta da bi mogla da funkcioniše propisno. I umesto da unaprede njihovu glavnu aplikaciju, Facebook je izbacio novu, mnogo lakšu aplikaciju pod nazivom Facebook Lite.

Ova aplikacija je pre svega namenjena za ljude koji žive u oblastima sa lošom internet konekcijom, kao i za uređaje iz nižeg cenovnog ranga, jer ova aplikacija nudi veću brzinu rada sa malim protokom podataka. Facebook Lite je od sada dotupan za Android telefone i težak je svega 252 kilobajta. Aplikacija je zasnovana na Snaptu verziji Facebook-a, koja se inače koristi za klasične (feature) telefone. A koje su sve mogućnosti ove dijetske verzije Facebook aplikacije? Pa gotovo sve najbitnije funkcije za ovu društvenu platformu su dostupne, počevši od pregledanja vesti, „lajkovanja“ i komentarisanja postova, uređivanje vašeg profila, pravljenje albuma, dodavanje fotografija, ažuriranje vašeg statusa, i možda najbitnije od svega, ćaskanje sa Facebook prijateljima iz same aplikacije, tj. nije vam više potrebna posebna Facebook Messenger aplikacija.

Facebook Lite je za sada dostupan u zemljama u razvoju, tačnije u Bangladešu, Nepalu, Nigeriji, Južnoj Africi, Sudanu, Šri Lanki, Vijetnamu i Zimbabveu.
Ako ne možete da preuzmete ovu aplikaciju iz Play prodavnice, možete je preuzeti kao APK fajl ODAVDE.
I naravno isprobajte ovu aplikaciju i javite nam u komentarima kako radi i da li vam se sviđa!

Facebook Lite
Facebook Lite
Price: Free
Tags: facebokfacebook litePlay Prodavnicaspor internet

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

3 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Konačno nešto lagano i od Facebooka. FB app je jela ram dobro. Sad ćemo vidjeti kakva će biti ova.

  • Probao sam, sve je oki isto kao kod prave app.Jedino sto nisam mogao naći nigde a to je zvučno obaveštenje-nego samo vibracija, koja je slaba i neosetna.No nadam se da će se u sledećim verzijama ispraviti.
    I u odnosu na FB koja je teska 35mb a ova 0.90mb svako će se odličiti za ovu.I da noviji telefoni ne mogu sa Play-a instalirati app, nego u apk formatu.Meni za lg bello izbacuje – nekopatibilna app, dok sam apk bez problema instalirao i probao.
    Ja samo čekam zvučno obaveštenje, i da nema pokazivatelj lokacije odakle šalješ poruku i sasvim drugačije stickere ima 🙂 , lepi su.

  • Skroz je ok aplikacijica, lepo radi i kao sto pise u tekstu tu su sve funkcije.
    Prelazim na dijetu, brisem FB i Messenger.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *