Instaliranje kompatibilnih GApps aplikacija brzo i jednostavno

Objavio u 10/01/2014 u 18:32

Ako ste ikada instalirali Custom ROM, siguran sam da znate da, iz legalnih razloga, (većina aplikacija iz ovog paketa su vlasništvo Google kompanije i nisu open source) ne mogu da se instaliraju Google aplikacije zajedno sa ROMom, već naknadno kroz tzv. GApps zip koji se flešuje iz recovery-a. Ovaj paket aplikacija je zeznut jer svaka verzija Androida zahteva određen paket, a nekad je veoma teško naći korektan zip fajl za download.

EasyGApps i GooManager su do sada funkcionisale odlično, međutim sa predstavljanjem KitKat verzije Androida novi GApps zipovi nisu više hostovani na goo.im sajtu. Samim tim i ove aplikacije više ne služe svrsi.

GApps Manager

XDA član ebildude123 je kreirao jednostavnu aplikaciju za preuzimanje ispravnog paketa direktno na telefon ili tablet, tako da, sve što je potrebno da uradite je da flešujete skinuti GApps paket iz recovery-a na vaš uređaj nakon instalacije željenog Custom ROMa. Aplikacija podržava sve verzije Androida, počevši od Android verzije 2.3.3 Gingerbread. Takođe je moguće preuzeti GApps aplikacije kompatibilne sa novim ART kompajlerom koji je predstavljen u KitKat verziji. Ako kojim slučajem niste sigurni koju verziju Androida imate, GApps Manager će vam reći tačno.

Aplikaciju možete preuzeti iz XDA treda koji je posvećen GApps Manager aplikaciji ili direktno sa Play Store-a.

Gapps Manager
Gapps Manager
Developer: Weidi Zhang
Price: Free

[via XDA]

Tags: custom romgappsGApps ManagerKitKat GAppsSkidanje GApps zipa

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

4 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Ovo nista ne pomaze

  • Da, da, imam izvesni Virtuous Flyer FruFruROM.
    Ali koliko sutre ide kod dr Coby na “kanal” 🙂

  • I naravno, kao i većina aplikacija, podržava sve verzije Androida, počevši od Android verzije 2.3.3 Gingerbread do 4.4.1-2 KitKat, OSIM one koja počinje na 3 i namenjena je starijim tabletima, konkretno 3.2.1. Honeycomb :'(

    • Ja koliko znam, HoneyComb nikada nije OpenSource-ovan zbog problema koje je imao. Samim tim je veoma veoma mali broj Custom ROM-ova koji su prepakovani HoneyComb, samim tim Gapps za njega ne nema. Mislim da nije bilo ni na goo.im 😐

      Jesi ti siguran da imaš Custom ROM?

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *