Instagram stiže na Android

Objavila u 10/12/2011 u 8:38

instagramNa LeWeb konferenciji u Parizu, predstavnik Instagrama i CEO Kevin Systromje potvrdio da će se pojaviti uskoro i verzija aplikacije za Android. Instagram je aplikacija za šerovanje fotografija sa prijateljima i kreiranje takozvanih hipsterskih efekata na fotografijama. Ja sam već pisala o raznim aplikacijama koje kreiraju retro i hipsterske efekte i zašto ih koristimu u ovom tekstu ali eto sada će se i Instagram priključiti Android porodici.

Instagram je dosad ekskluzivno bio dostupan samo na iPhone telefonu i trenutno ova mala kompanija ima 14 miliona korisnika. Sa ovom aplikacijom kreira se 60 fotografija u sekundi koje se šeruju sa prijateljima. Ova mala firma koja vodi Instagram broji 6 zaposlenih i ideja je da ovim portovanjem prošire broj korisnika. Očekuju da se broj korisnika duplira. Potom bi to iskoristili za alternativno nalaženje sponzorstva za njihovu aplikaciju. Nema još nikakvih naznaka kada će se pojaviti aplikacija ali eto, rade na tome.

Da li koristite neku aplikaciju za kreiranje ovih retro efekata i koju? Da li bi ste koristili Instagram ili ste zadovoljni aplikacijom koju koristite?

Tags: AndroidaplikacijafirmafotografijeInstagrammrežaPortshare

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • Koristio Instagram na Iphonu, odlična aplikacija.
    Efekti su pravo fini bar na iphonu, sad za Android kako će to sve izgledati ostaje da vidimo.

    Na Androidu sam probao par aplikacija sličnih ovima
    Vignette – Najbolje efekte na fotografijama sam dobio ovdje, ali je sučelje baš ružno i malo komplicirano, i nema neku ‘social’ namjeru kao npr. Instagram.

    Lightbox mi najviše liči na Instagram što se tiče tog ‘social-a’ ali efekti mi se ne sviđaju na njemu.

    Jedva čekam Instagram, i kako će to sve ispasti na Androidu.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *