Google+ za Android 4.0+ dodaje pametnu podršku za fotografije

Objavio u 20/05/2013 u 18:25

Google+ je, može se reći, bio zvezda večeri na Google I/O 2013. Dodali su 41 novu opciju. Pored izmenjenog interfejsa za web, Google+ je dodao podršku za automatsko sređivanje svih fotografije, pravljenje animiranih GIF-ova od burst fotografije itd., zapravo oko fotografije sve najviše i radilo.

Google+ za telefone sa Androidom 4.0 i više treba da izađe svakog trenutka, a donosi novine po pitanju fotografija, auto-highlight i auto-enhance funkcionalnost je dodata i na mobilne telefone.

google-plus_android_42_update_1

Takođe je dodata “Auto-awesome” opcija, koja kreira animirane GIF-ove od serije fotografija sličnog sadržaja (burst fotografije) kao i automatsko pravljenje panorame od serija fotografija. Auto-backup je tu da se sve te fotografije automatski bekapuju u cloud.

Pored već viđenih web funkcionalnosti koje se sad nalaze i u aplikaciji, tu su novi filteri za obradu fotografija, sve su ovo inovacije koje nam je donela Google-ova kupovina Snapseed aplikacije prošle godine.

Snapseed
Snapseed
Developer: Google LLC
Price: Free

google-plus_android_42_update_3

Pored podrške za fotografiju, nova sekcija za lokaciju u aplikaciji pokazuje gde su svi vaši prijatelji. Naravno, ovo radi samo ako su vaši prijatelji uključili opciju deljenja svoje lokacije, tj. ako žele da budu nađeni 🙂

Poslednja velika promena je podrška za #hashtag-ove, koja u realnom vremenu učitava novi sadržaj, a sav sadržaj koji okačite iako niste ručno dodali #hashtag, Google+ će predložiti tagove bazirane na tekst sadržaju koji ste objavili.

Takođe, Google kaže da je pristup Hangouts aplikaciji sada mnogo lakši iz same Google+ aplikacije. Takođe je i notifikacioni menu redizajniran.

Google+ je u početku smatran neuspehom u startu, redovno su ga poredili sa Facebook-om, ali izgleda da Google ne odustaje od ove društvene mreže koja iz dana u dan postaje sve bolja i bolja. Kada uvežete Google+ sa budućim Google naočarima, sve postaje mnogo jasnije … tj. ima više smisla.

google-plus_android_42_update_2

google-plus_android_42_update_4

Currents
Currents
Developer: Google LLC
Price: Free
Tags: AndroidAndroid 4.0fotografijegoogleICSObradaSnapseed

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *