Google Chrome stiže na Android

Objavio u 04/10/2011 u 20:08

android chromeJedna od prvih stvari koje sam se zapitao kada sam počeo da koristim Android jeste: “Gde je Chrome?”. Verujem da se dosta vas to isto pitalo. Lično sam mislio da je Chrome već ugrađen u Android telefon jer Android Browser koristi WebKit tehnologiju koju koristi i Chrome. Ali, to nije tako. Android i Chrome su dva potpuno odvojena tima u Google-u i nemaju veze jedan sa drugim. Google je sad odlučio da napravi Chrome za Android. Postoje nagoveštaji na Chromium logu da će Chrome za Android imati dosta funkcionalnosti na koje ste navikli na desktop verziji. Takođe će podržavati Skia 2D grafičku biblioteku.

Još uvek nije tačno poznato kada Google planira da izbaci Chrome za Android, ali evo ja ću da napravim nagađanje: Sa Ice Cream Sandwich verzijom? I pitanje, jel možemo da očekujemo i ekstenzije slično kao na desktop verziji? Verujem da će ova pitanja biti vrlo brzo odgovorena jer Google radi neverovatnom brzinom.

Šta vi mislite o tome i da li bi ste voleli da vidite Chrome i na vašem Android telefonu?

[via androidandme]

Tags: AndroidChromegoogleWebKit

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

5 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Chrome je najprijemčiviji desktop browser za mene, i oma ću ga instalirati čim izađe Android verzija (pod uslovom da ne bude prevelik i pretežak za Wildfire)

  • Ista priča kod mene. Jedva čekam da se pojavi, a mogao bi da ide čak i uz google apps. 🙂

  • Kao sto si i napisao ocekivao sam to od pocetka i bio ubjedjen da samo ja ne mogu da nadjem chrome na marketu.
    Opera mi je super al mislim da cu odmah preci na chrome kad se pojavi cisto zbog sinhronizacija bookmarka i ekstenzija (ako budu dostupni na android verziji).

  • Licno pre vih zeleo da vidim normalan i potpuno funkcionalan FireFox, ali mozda ce Chrome konacno spoznati sve prednosti touch screen-a i napraviti pomak u funkcionalnosti web browser-a za telefone.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *