Google Analytics oficijelna aplikacija stigla u Play Store

Objavio u 03/07/2012 u 8:35

analytics

Većina vlasnika za praćenje statistike svojih sajtova, aplikacija i drugih online servisa koristi Google Analytics, koji je defakto postao standard za online statistiku. Google je do sada ignorisao Android podršku za ovaj servis u vidu aplikacije, ali sada je izgleda odlučio da to promeni. Google Analytics je sada dostupan u Google Play Store-u. Opcije dostupne su sledeće:

  • Real-Time: Pratite broj trenutnih posetilaca vašeg sajta i listu stranica ili ekrana koje su trenutno popularne.
  • Dashboard: Pratite KPI i korisničke šablone koji vam najviše znače. Podrazumevane vrednosti su dnevna unikatna poseta i ciljana konverzija, ali možete da prilagodite dashboard kako bi ste promenili koji izveštaji, matrice ili segmenti će biti vidljivi na početnoj stranici.
  • Automatic and Customized Alerts: Google Analytics detektuje statističke anomalije u vašim podacima i može da pošalje upozorenje kada se nešto neočekivano desi. Možete videti, ili automatska upozorenja ili upozorenja koja ste sami predefinisali po svojim testiranjima.

Nema sumnje da će Google proširiti svoju prisutnost na Android tržištu kada dobiju fidbek. Jedini “problem” je što možete da pristupite statistikama samo sa naloga koji su registrovani na uređaju. Tako da ako je Google Analytics nalog dodeljen na email koji ne koristite toliko često, moraćete da ga dodate na vaš uređaj kako bi ste videli informacije. Sve u svemu, deluje veoma korisna aplikacija i ja ću je zasiguno koristiti da vidim šta radite po mom sajtu dok sam u pokretu 😛

Google Analytics
Google Analytics
Developer: Google LLC
Price: Free
Tags: AnalyticsAndroidappgooglereal timestatistikaWebsite

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *