Google Admin aplikacija za Google Apps naloge

Objavio u 30/05/2013 u 17:27

Google je izbacio novu aplikaciju , nazvanu Google Admin. Ova aplikacija treba da olakša život svima koji koriste Google Apps naloge i dostupna je za preuzimanje na Play Store-u. Google tvrdi da će aplikacija da omogući korisnicima da obave sve “najčešće operacije” koje uključuju dodavanje novih korisnika, menjanje lozinki itd.

Google Admin

Google Admin aplikacija takođe omogućava upravljanje grupama, suspenziji korisnika, pregledanja podešavanja domena i kontaktiranja podrške. Takođe će biti moguće direktno pozivati ili slati mail-ove individualnim korisnicima. Tačnije Super Administratori Google Enterprise rešenja će moći da koriste ovu aplikaciju. Ova rešenja su:

  • Google Apps for Business
  • Education
  • Government
  • Google Coordinate
  • Chromebooks

S obzirom na mogućnosti koje ova aplikacija pruža, Google će vas obavestiti sledećom porukom: “Prior to installing this app we recommend that you set a strong lockscreen password on your device.” Naravno, nije samo za ovu aplikaciju bitno da imate snažnu šifru na ekranu za zaključavanje, ali eto, ovde napominju.

Aplikacija je besplatna i radi na svim uređajima koji imaju Android 2.3.3 ili noviji.

S obzirom da je aplikacija potpuno nova, teško da možemo suditi o tome kakva je.

[via Official Google Enterprise Blog]

Tags: AdministratorDomainsGoogle AdminGoogle AppsSuper Administrator

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *