Gmail i Inbox za Android sada konvertuju adrese i brojeve telefona u mejlu i klikabilni link

Objavio u 19/09/2017 u 18:03

Kopiranje teksta iz mejla, prelazak u drugu aplikaciju, zatim paste sadržaja koji ste kopirali možda ne deluje kao komplikovan proces, ali oduzima vreme i takođe zahteva dodatne tepove i svajpove. Svi znamo da je intuitivnost i lakoće korišćenja danas možda i najbitnija stvar kod izbora servisa. Google kao i uvek se trudi da nam olakša živote, pa tako i u Gmail i Inbox servisima kako na vebu tako i na mobinlnim verzijama aplikacija. Od sada će ove aplikacije konvertovati brojeve telefona i adrese i email adrese u linkove na koje možete da kliknete i otvaraće aplikacije koje inače koristite za tu akciju.

adresa u mejlu

Kada god Gmail ili Inbox detektuje fizičku adresu, email adresu ili broj telefona, tekst će odmah postati link. Kada kliknete na adresu otvoriće vam se Google Mape ili Nokia Here mape ili koje već koristite kako bi mogli odmah da koristite navigaciju ili samo da vidite gde je ta lokacija. Naravno, klik na email adresu će vam otvoriti novi email gde možete da pišete i šaljete poštu.

Ako kliknete na telefonski broj, bez obzira da li je fiksni ili mobilni, otvoriće vam se aplikacija za pozivanje, bilo Phone, bilo Viber, Duo …

Ova opcija je za sada dostupna samo G Suite korisnica (korporativnim nalozima koji nisu @gmail.com već npr @srbodroid.com) ali verujemo da će uskoro biti dostupna svima.

 

Tags: gmailgoogleGoogle InboxGoogle MailGoogle MapsHERE mapeinboxNokiaNokia Here

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *