Garmin objavio Android navigaciju Viago™, najjeftinija navigacija za Android do sada

Objavio u 17/06/2014 u 20:49

Garmin je upravo izbacio novu aplikaciju za navigaciju za Android i iOS. Dali su joj ime Viago i daleko je jeftinija od svih prethodnih njihovih aplikacija, međutim i dalje nije besplatna.

Osnovna funkcionalnost se dobije kupovinom aplikacije, ali sa premium dodacima koji mogu da se kupe u samoj aplikaciji, aplikacija dobija dosta napredne funkcionalnosti.

Kako Google i Apple već daju svoje navigacie besplatno, kompanijama koje se inače bave softverom za navigaciju je sve teže i teže da prodaju svoje. Garmin je takođe u ovoj čorbi, tako da ovim potezom pokušava da se izbori na tržištu mobilnih uređaja.

Garmin Viago može da se kupi po ceni od 0,99 dolara do 13. jula 2014. godine, gde će posle tog datuma koštati duplo više. Ovom kupovinom se dobijaju mape celog sveta i turn-by-turn navigacija, asistent prestrojavanja, realistični prikazi raskrsnica, ograničenja u brzini i vreme, ali sve ovo je isključivo online i nema offline mapa.

www.youtube.com/watch?v=M43BpZng1TM

Međutim, kupovino dodataka u samoj aplikaciji se dobija gomila naprednijih stvari, kao što su offline mape, informacije zagušenja saobraćaja, glasovna obaveštenja koja uključuju “skrenite kod Karingtonke levo”, upozorenja za kamere itd itd.

Ako želite da kupite aplikaciju a ne znate kako i Srbije to da uradite, pročitajte ovaj tekst:

Kako kupovati Android aplikacije iz Srbije?

Eto, sad više ne mogu ljudi da kažu: “Nema garmina na Androidu” 😀

[via Garmin i GSMArena]

Tags: AndroidGarminGarmin navigacijaMape Srbijeoffline mapeTurn-by-turn

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

4 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Iskreno BB OS je skoro raspad od OS-a, a s’ druge strane Windows Phone je vec postao treci bitan mobilini OS, a plus ima i Microsoft da ga gura – sto kesom sto reklamiranjem! 🙂 No elem, ono sto zeljno iscekujem jeste Ubuntu Touch!!! 😀 Ali jos vise me uzbudjuje to sto ce Ubuntu T. biti u pocetku dostupan za Meizu MX3 – tako da cemo imati “na prvi pogled” cim izbace zvanicno beta ili stabilnu verziju. 😀

  • Google i Apple imaju free mape. Ima bre i Microsoft, odnosno Nokia. I to kakve 🙂

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *