Flat Instagram – kad Facebook neće da napravi app, napraviće ga zajednica!

Objavio u 02/02/2014 u 10:26

Ako ste korisnik Instagram aplikacije, verovatno niste baš oduševljeni njenim dizajnom. Dok se iOS verzija aplikacije iz dana u dan osvežava i doteruje, Android verzija kao da je zarobljena u prostoru i vremenu. Zapravo od samog početka je imala taj iOS izgled koji jednostavno odudara od Androida. Srećom, sa Flat Instagram aplikacijom imaćete novi izgled i što je možda i najlepše od svega, daje i podršku za transparentni notifikacioni bar koji radi doduše samo na KitKat-u.

Kako je Facebook kupio Instagram, a vrlo dobro znamo kakav Facebook radnici imaju stav prema Androidu, tako je i Android verzija Instagrama gurnuta po strani. Iz tog razloga Android aplikacija, budimo realni, izgleda očajno i totalno demode u poređenju sa iOS verzijom.

Ali, kao što i u naslovu piše, ako neće Facebook, onda će community da se baci na posao. Tako je developer Krishneelg3 sa XDA napravio svoju “temu” za ovu popularnu foto i video aplikaciju.

Flat Instagram Screenshots

Flat Instagram je je zapravo kako bi trebao Instagram da izgleda za Android, u najmanju ruku. Uključujući i opcije po tabovima dole i providan dizajn na KitKat-u.

Flat Instagram i onaj ružni default Instagram mogu biti instalirani paralelno, ali ako primetite da baguje ili jedna ili druga aplikacija, verovatno je bolje da ostavite samo jednu. Flat instagram je kompatibilan sa uređajima koji imaju Android 2.2 i više, tako da je to verovatno 99% korisnika Androida.

A evo i uporednog prikaza:

flat vs sceuomorphism

Ako vam se sviđa ideja ispeglanog Instagrama, posetite XDA i spasite oči suvišnih preliva boja 😀

[via XDA]

Tags: AndroidfacebookFlatFlat DesignInstagramobrada fotografijaXDAzajednica

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Instalirao i ja, verovatno bi se i meni svidela jer instagram ne mogu da koristim zbog android verzije koju imam na telefonu. u pitanju je 2.3.7. sad kad sam najzad instalirao instagram koji radi i na 2.2+ sistemima, ja ga ne mogu koristiti jer kaze da mi telefon nije kompatibilan zbog kamere. eeeej zamisli ti to, kamera od 3.2 mpx nije podrzana. aman za aman. ima li kraja ovom vicu

  • Instalirala i đasvi mi se 😀

    Interesantno je da neko ko nema veze sa kompanijom FB ni Instagram timom može sam ovo da uradi a sam FB za to “nema vremena”. Ili je nešto drugo po sredi.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *