FL Studio Mobile stiže na Android

Objavio u 16/04/2013 u 14:52

flstudio_mobile_1Muzičari, producenti i hobisti koji se bave muzikom sigurno dobro znaju za čuveni FL Studio (Fruity Loops). FL Studio je, može se slobodno reći, jedan od najpularnijih DAW (Digital Audio Workstation) koji je najveću primenu našao u elektronskoj muzici. S obzirom da sam već nekoliko puta pisao o situaciji vezanoj za Android i podršku za ozbiljnije audio sekvencere i DAW, moram istaći da je ova vest veoma lepa i primamljiva.

Naime, FL Studio Mobile već odavno postoji na iOS-u, a njegov debi na Androidu se očekuje “uskoro”. Ekipa koja radi na razvoju aplikacije za Android ima i posebnu web stranicu na kojoj možete pratiti progres i uvek biti u toku dokle se stiglo sa razvojem.

FL Studio Mobile vam nudi veoma dosta mogućnosti za stvaranje muzike na vašem mobilnom uređaju. Tu su svi neizostavni elementi, od čuvenog step sekvencera do multitrack aranžmana i miksera. Takođe možete snimati i svoje semplove i instrumente, a tu je i veliki broj semplovanih instrumenata i sintisajzerskih boja. Koliko je predstavljeno demo snimkom, moram priznati da FL Studio Mobile veoma lepo radi i da će sigurno biti najbolja aplikacija ovog tipa na Android platformi.

Aplikacija se trenutno nalazi u poslednjim fazama testiranja. U Image Line-u ne žele da preciziraju nikakav rok ali sudeći po komentaru na zvaničnom YouTube kanalu, FL Studio Mobile bi mogao da se nađe na Play Store-u u petak. Minimalna neophodna verzija Androida je 2.3, a aktuelni demo video možete pogledati ovde:

Za kraj imamo jedno pitanje: Da li među čitaocima Srbodroida ima muzičara i da li ste koristili svoje mobilne uređaje za stvaranje muzike?

Tags: fl studio mobilefruity loopsimage linemuzika

Autor
Saša Nedić Saša Nedić

Objavljenih tekstova: 57

Saša Nedič, po struci inženjer informatike i student master studija Industrijskog inženjeringa, web developer i dizajner, zaljubljenik u modernu tehnologiju i Android. Nakon Samsung Galaxy Note uređaja, sada poseduje HTC One X. U slobodno vreme se bavi muzikom i pisanjem. Obožava minimalistički dizajn, customizovanje Androida i Holo temu. Jedan je od pobednika Samsung Appsolutno Smart takmičenja.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *