Finalna verzija Firefox 4 za Android dostupna

Objavio u 30/03/2011 u 20:32

firefox

Juče je Mozilla izbacila finalnu “stabilnu” verziju Firefox-a za Android, koja je dostupna u Android Marketu. Stavio sam pod navodnike jer većina korisnika sa Gingerbread platformom (uključujući i mene) ne može da otvori ni jednu stranicu. Pošto sam veliki fan Mozille (korstim je 0.x verzije na desktopu), sačekaću da izbace finalnu verziju … daću im šansu.

Kako mozilla tvrdi, Firefox uključuje dosta stvari koje korisnici sa desktop verzije očekuju kao tabove, add-on-ove, teme, sinhronizaciju bookmarka, lozinki, istorije surfa, otvorenih tabova na računaru i polja za unošenje podataka.

Takođe tvrde da je ova verzija do tri puta brža od stock browser-a na Androidu. Ja sam probao skoro sve test verzije i mogu reći da su pri kraju bili dosta stabilni. Sinhronizacija sa desktop mašinom je stvarno dobra stvar, skraćuje dosta vreme unosa podataka, bilo to adresa, ili neki formular. Kako mi ne radi na Gingerbread-u, vraćam se dobrom starom Dolphin Mini browser-u koji je brz i … paaa ništa drugo sem toga 🙂

Ako ste probali Firefox, kakvi su vam utisci? Ako ne koristite ovaj browser, koji koristite?

Tags: AndroidbrowserFennecFinalna VerzijaFirefoxGingerbread

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *