Dice Shaker 3D – kockice za društvene igre

Objavio u 08/11/2011 u 8:00

DiceShaker3D

Pre neko veče sam kupio listiće da se poigram jamba sa društvom (Jamb – izumrla društvena igra iz kamenog doba) i mislio da imam kockice negde u  fioci, kad ono mućak! Imam jednu kockicu. Ku’ću, šta ću, setim se da pročačkam Android Market i da kao pravi geek nađem neke softverske kocke i izvučem situaciju! Tu nađoh Dice Shaker 3D, fenomenalne 3D kockice i time oduševih gomilu drugova i drugarica kojima je Nokia = telefon, a za reč Android čuli samo u reklamama domaćih mobilnih operatera. Krenuše oni zadivljeno da gledaju moj fon, ali ja ih izbičevah rečima: ”Ko baca prvi?”.

Dice Shaker je grafički ultra kvalitetna aplikacija koja koristi naprednu OpenGL ES 2.0 3D grafiku sa šejderima, dinamičnim senkama i refleksijama, koja bukvalno može da zameni prave kockice za igru.

Šta sve može ova aplikacija?

  • menjanje broja kockica 1-6
  • bacanje kockica mrdanjem telefona
  • odvajanje kockica koje nećete više da bacate
  • bacanje svake kockice posebno klikom na nju
  • dugme za bacanje kockica da ne stresirate svoj telefon
  • 3 različite pozadine: tepih, kuhinjski sto i običan drveni sto

Može se menjati jačina gravitacije, isključiti ton, senke i vibracija.

Uz fenomenalnu grafiku i odlične zvuke osećaj bacanja kockica je nestvarno dobar!

Jedina ozbiljna mana koju sam pronašao jeste kad isključim senke telefon zablokira i moram da vadim bateriju.

Potrebno: telefon tipa HTC Desire i Android 2.1+. Na žalost vlasnika Samsung Galaxy S2 telefona, on nije podržan. Tako kažu developeri.

Ne znam zašto sam poslednjih desetak  redova napisao u obliku stepenica i da li firma koja pravi ovu aplikaciju ima veze sa salamom, ali ovaj mrdač kockica je stvarno fenomenalan! U jambu sam izgubio.

Dice?Shaker 3D
Dice?Shaker 3D
Developer: Pallosalama
Price: Free
Tags: kockiceOpenGL

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • e super to mi je nedostajalo sa starog samsunga S5230 🙂
    a oni koji vole igre za drustvo uz pice preporucujem igru Jager, koju sam otkrio u istoj situaciji kao ti 😉 bazirana na kartama i svaka ima svoje pravilo,a sto je najbolje pravila mozete definisati i sami (naravno sve ovo moze i sa kockicama al nisu integrisana pravila)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *