Cornerstone želi pravi multitasking na Androidu

Objavila u 02/04/2011 u 11:53

multitaskingSećate se kada su svi pričali o multitaskingu, bila je to prava pomama neko vreme. Sada evo opet priče o tome. Cornerstone pokušava da dovede pravi multitasking kako oni saopštavaju na Android. A pitate se verovatno pa kakav je ovaj dosadašnji ako nije pravi? Kako iz kompanije Onskreen kažu, koja inače stoji iza Cornerstone-a, prisutno je izvršavanje više niti u isto vreme na Androidu ali su sve aplikacije kada se pokrenu full screen, tj preko celog ekrana. E sad, pravi multitasking bi bio kada bi se više pokrenutih aplikacija aktiviralo na ekranu. Znači, kada aplikacije ne bi bile preko celog ekrana. Na ovaj način bi recimo mogli na jednom ekranu da imamo chat prozor i browser istovremeno. Ovo ima smisla ako govorimo o tabletima koji imaju ipak veći ekran nego telefoni.

Cornerstone je najavio softver koji će imati podršku i za Gingerbread i za Honeycomb verziju Androida. I kako kažu softver možemo očekivati u drugom kvartalu ove godine.

Pogledajte njihovu priču na video klipu:

Sajt: Onskreen

Tags: AndroidaplikacijeCornerstoneekranmultitaskingnitiOnskreen

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *